Cisco spa112 call display / caller id set up

Share your tips, tricks and best practise ideas for Fongo services in here!

Cisco spa112 call display / caller id set up

Postby jahni65@hotmail.com » 10/05/2012

my call display doesnt seem to be working. I need to know how to change the settings to enable this.
jahni65@hotmail.com
Just Passing Thru
 
Posts: 4
Joined: 10/05/2012
SIP Device Name: spa112
Firmware Version: 1
ISP Name: bell dsl
Computer OS: windows 7
Router: bell modem 2wire

Re: Cisco spa112 call display / caller id set up

Postby dibsmft » 10/05/2012

Are you seeing no caller ID at all? Usually, you should see the phone number of the caller or sometimes anonymous. People that you call will probably only see your phone number. FPL/DellVoice services insert you phone number as caller ID whether you like it or not and changes on the ATA make no difference.
dibsmft
*Go-To Guy*
 
Posts: 651
Joined: 05/11/2011
Location: St. John's NL
SIP Device Name: Yealink T22 (SPA3102 GS286)
Firmware Version: 7.60.0.110
ISP Name: Bell-Aliant DSL
Computer OS: Linux Mint
Router: Speedstream 6520
Smartphone Model: Google Nexus 5
Android Version: 3.2.1

Re: Cisco spa112 call display / caller id set up

Postby jahni65@hotmail.com » 10/05/2012

The problem is when someone is calling me i dont see anything (no name or no number).
jahni65@hotmail.com
Just Passing Thru
 
Posts: 4
Joined: 10/05/2012
SIP Device Name: spa112
Firmware Version: 1
ISP Name: bell dsl
Computer OS: windows 7
Router: bell modem 2wire

Re: Cisco spa112 call display / caller id set up

Postby dibsmft » 10/06/2012

FPL/DellVoice do not do name look up so at most you will only see the calling number (name look up costs money - ~0.8 cent/query retail) , sometimes the calling number twice, sometimes Anonymous and sometimes nothing at all. I gather that it depends on what is sent to FPL/DellVoice by the calling line. In coming voip calls should give you more information including a name if it received but other calls mostly only send the number and the name must be looked up.
dibsmft
*Go-To Guy*
 
Posts: 651
Joined: 05/11/2011
Location: St. John's NL
SIP Device Name: Yealink T22 (SPA3102 GS286)
Firmware Version: 7.60.0.110
ISP Name: Bell-Aliant DSL
Computer OS: Linux Mint
Router: Speedstream 6520
Smartphone Model: Google Nexus 5
Android Version: 3.2.1

Re: Cisco spa112 call display / caller id set up

Postby jahni65@hotmail.com » 10/08/2012

i am talking about the phone number. How do i set my settings on my SPA122 SO THAT CAN SEE THE PHONE NUMBER WHO SI CALLING ON MY HANDSET CALL DISPLAY?
jahni65@hotmail.com
Just Passing Thru
 
Posts: 4
Joined: 10/05/2012
SIP Device Name: spa112
Firmware Version: 1
ISP Name: bell dsl
Computer OS: windows 7
Router: bell modem 2wire

Re: Cisco spa112 call display / caller id set up

Postby dibsmft » 10/08/2012

You should be seeing the phone number and it seems that this is a know problem that has been fixed in a more recent version of the firmware.
https://supportforums.cisco.com/thread/2124359
So, check you current firmware version and it it is out of date then you may wish to install the more recent version.

Current firmware is here
http://www.cisco.com/cisco/software/rel ... ype=latest
dibsmft
*Go-To Guy*
 
Posts: 651
Joined: 05/11/2011
Location: St. John's NL
SIP Device Name: Yealink T22 (SPA3102 GS286)
Firmware Version: 7.60.0.110
ISP Name: Bell-Aliant DSL
Computer OS: Linux Mint
Router: Speedstream 6520
Smartphone Model: Google Nexus 5
Android Version: 3.2.1

Re: Cisco spa112 call display / caller id set up

Postby hithere111 » 10/30/2012

After I updated the firmware my caller display works perfectly.
hithere111
One Hit Wonder
 
Posts: 1
Joined: 10/30/2012
SIP Device Name: spa112
Computer OS: 7
Router: E4200

Re: Cisco spa112 call display / caller id set up

Postby FONGO_mike » 10/31/2012

Thanks for letting us know it is working after updating the firmware!
L3 Escalation Support Specialist
Fibernetics
Please contact me for your FPL DSL issues. For phone issues, please open a support ticket by going here.
Never give out personal information or access to your computer to somebody you don't know, Fongo staff will never ask for your username or password.
User avatar
FONGO_mike
Site Moderator
 
Posts: 1095
Joined: 12/22/2011
Location: Fibernetics Head Office
SIP Device Name: Grandstream 286/TG701
ISP Name: www.worldline.ca
Computer OS: Windows 7/ Windows XP/Windows Vista
Router: TG784. 780, 585, 546.
Smartphone Model: Bold 9900

Re: Cisco spa112 call display / caller id set up

Postby jonathanpisarczyk » 12/04/2014

I was able to get inbound caller ID working with firmware 1.3.5 on the SPA112. However one of my phones wasn't showing caller id. Maybe it's the FSK setting.
jonathanpisarczyk
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 12/03/2014
SIP Device Name: SPA112
Firmware Version: 1.3.5
ISP Name: Start

Re: Cisco spa112 call display / caller id set up

Postby lustucru » 12/04/2014

The Caller_ID setting for Canada should be "Bellcore North America" or "CID Canada" as per attachment.
Attachments
Caller_ID_Scheme.doc
(88 KiB) Downloaded 430 times
User avatar
lustucru
Technical Support
 
Posts: 206
Joined: 04/12/2012
Location: Montreal (QC)
SIP Device Name: Grandstream HT-286
Firmware Version: 1.1.0.45
ISP Name: Bell Fibe 300/300
Computer OS: Windows 7 Pro 64 bits
Router: Bell hub 1000
Smartphone Model: Moto E
Android Version: Android 6.0


Return to Tips & Tricks From Seasoned Users

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests