Linksys PAP2T-NA

Here you can post your own working configurations of hardware or software to share with other users who may be using the same device!
Forum rules
DISCLAIMER
This forum is for those users who have already purchased a configuration file with the SIP settings needed to configure any SIP compatible device.

1. Please use this forum only as a means to share your configuration advice and guides for ATA devices and SIP clients that you are using with our service.
2. For any questions relating to device configuration, please use the other forum sections or post your question directly in the device topic that your question is meant for.
3. Please title your topics with only the name and model of your device so users can easily find the information they need.
4. Preferable format for posting here is compressing your screenshots of your successfully configured device into a .zip file, and post a brief description of the configuration.

Please stay on topic

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby flob3d » 02/01/2013

Please Help me !!!

I used a PAP for 3 years without problems by freephoneline. Now the line began to interrupt so I bought another PAP and I have the same problem, it works 1 hour, 1 hour does not work....
What can I do?
The PAP is new !!
Also I changed the modem / router :(
I tried to contact freephoneline and they don't answer. Probably they haven't support. :(
User avatar
flob3d
Just Passing Thru
 
Posts: 8
Joined: 12/28/2012
Computer OS: windows 7

Share On:

Linksys PAP2T-NA

Postby gogu392 » 02/02/2013

Is first time when I setup my Voip phone. I did spent 6 hours but is done and works.
Very importnat for a newbie is to read carelfully the senting and have the Firewall/Router and PAP device setup properly.
The ATA has a real time status, that helps. Any setings mater. All of them have to be setup carefully.
Now I have the ATA in DMZ, my goal is to have it behind firewall using QoS.
Is just a fine tune up. But with care I will have it done.
Good luck to all of you, read carfully the instructions, do not rush, take your time.
gogu392
Just Passing Thru
 
Posts: 13
Joined: 02/01/2013
SIP Device Name: PAP2-NA
Firmware Version: 5.6
ISP Name: ACANAC DSL
Computer OS: WINDOWS 7
Router: D-LINK 2740B

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby gogu392 » 02/03/2013

In your PAP Web interface check what is the status of registration.
It can be you router, the IP assigned etc.
PAP web interface (admin) is very usefull to diagonse your issues.
gogu392
Just Passing Thru
 
Posts: 13
Joined: 02/01/2013
SIP Device Name: PAP2-NA
Firmware Version: 5.6
ISP Name: ACANAC DSL
Computer OS: WINDOWS 7
Router: D-LINK 2740B

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby gogu392 » 02/03/2013

Hi There,

I am not able to make calls to 311 number (city of Toronto).
The regular calls works.
I suspect that this is related with the DIal plan string set.
Can some one give a hint in this matter?
Thx,
gogu392
Just Passing Thru
 
Posts: 13
Joined: 02/01/2013
SIP Device Name: PAP2-NA
Firmware Version: 5.6
ISP Name: ACANAC DSL
Computer OS: WINDOWS 7
Router: D-LINK 2740B

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby Jake » 02/03/2013

gogu392 wrote:Hi There,

I am not able to make calls to 311 number (city of Toronto).
The regular calls works.
I suspect that this is related with the DIal plan string set.
Can some one give a hint in this matter?
Thx,


This thread should give you more information, but basically 311 is not really supported by Fongo (AFAIK)

viewtopic.php?f=14&t=6638
User avatar
Jake
Technical Support
 
Posts: 2598
Joined: 10/18/2009

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby gogu392 » 02/09/2013

Thank you Jack, no problem I already stored in my book the long version of 311.
Regards.
gogu392
Just Passing Thru
 
Posts: 13
Joined: 02/01/2013
SIP Device Name: PAP2-NA
Firmware Version: 5.6
ISP Name: ACANAC DSL
Computer OS: WINDOWS 7
Router: D-LINK 2740B

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby flob3d » 02/09/2013

gogu392 wrote:Is first time when I setup my Voip phone. I did spent 6 hours but is done and works.
Very importnat for a newbie is to read carelfully the senting and have the Firewall/Router and PAP device setup properly.
The ATA has a real time status, that helps. Any setings mater. All of them have to be setup carefully.
Now I have the ATA in DMZ, my goal is to have it behind firewall using QoS.
Is just a fine tune up. But with care I will have it done.
Good luck to all of you, read carfully the instructions, do not rush, take your time.



Thanks, I don't know were is the problem.
How is NAT Support Parameters?
I found some configurations with NAT Support Parameters- Handle VIA received ,,yes,, Insert VIA received: ,,yes,, Handle VIA rport ,,yes,, Insert VIA rport: ,,yes,,
...
ok I have SINGTEL from Bell router/combo.
In Edit Firewall Settings i have:
,,Allow all applications (DMZplus mode) – Set the selected computer in DMZplus mode. All inbound traffic, except traffic which has been specifically assigned to another computer using the “Allow individual applications” feature, will automatically be directed to this computer. The DMZplus-enabled computer is less secure because all unassigned firewall ports are opened for that computer.,,

but in Edit Advanced Firewall Settings i have:

Outbound:

HTTP ,,YES,,
HTTPS ,,YES,,
FTP ,,YES,,
TELNET ,,YES,,
SMTP ,,YES,,
DNS,,YES,,
NETBIOS ,,NO,,
POP3 ,,YES,,
IMAP ,,YES,,
NNTP ,,YES,,
IRC,,YES,,
H323 ,,YES,,
ALL OTHER PROTOCOLS ,,YES,,

Attack Detection:
Check to detect the types of attacks below:

Excessive Session Detection ,,no,,
TCP/UDP Port Scan ,,yes,,
Invalid Source/Destination IP address ,,yes,,
Packet Flood (SYN/UDP/ICMP/Other) ,,yes,,
Invalid TCP Flag Attacks (NULL/XMAS/Other),,yes,,
Invalid ICMP Detection,,yes,,
Miscellaneous,,yes,,
User avatar
flob3d
Just Passing Thru
 
Posts: 8
Joined: 12/28/2012
Computer OS: windows 7

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby flob3d » 02/10/2013

So, anybody out there?
What are the exact settings for firewall PAP sys?
I want to put it before the firewall
User avatar
flob3d
Just Passing Thru
 
Posts: 8
Joined: 12/28/2012
Computer OS: windows 7

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby flob3d » 02/12/2013

support = 0 freephoneline
User avatar
flob3d
Just Passing Thru
 
Posts: 8
Joined: 12/28/2012
Computer OS: windows 7

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby flob3d » 02/13/2013

Solved !!!
But the config PAP support pdf is not completely!!
bYE
User avatar
flob3d
Just Passing Thru
 
Posts: 8
Joined: 12/28/2012
Computer OS: windows 7

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby marginal » 03/02/2013

flob3d wrote:Solved !!!
But the config PAP support pdf is not completely!!
bYE

Let's help each other, give me all the settings for the Singtel Mio box 2wire Router + Modem (Gateway) Model 2701HGV-E please ...
User avatar
marginal
Active Poster
 
Posts: 134
Joined: 04/17/2010
Location: Montreal, Canada
SIP Device Name: Linksys PAP2-NA
Firmware Version: 3.3.14
ISP Name: Acanac
Computer OS: Ubuntu / XP

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby jay632 » 03/08/2013

i switched from pap2t to the obihai i got from amazon, its so much better. with the pap2t, i would get random beeps when i pick up the phone even though i have no messages, lose connections and frustrations when i lost connection... with obihai, i never had those head aches. And if your skilled enough, you could even install google voice on it, i use it as my second line. (very difficult to install google voice on this device cause it only works for american numbers, but there are ways around this)
jay632
Just Passing Thru
 
Posts: 12
Joined: 06/09/2012

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby knowledgeeater » 03/08/2013

I just want to make sure that incoming is still down right?

How many users have working incoming calls with Pap2t using FPL account?

Thanks.
knowledgeeater
Just Passing Thru
 
Posts: 8
Joined: 03/08/2013
SIP Device Name: PAP2T
Firmware Version: 3.1.15(LS)
ISP Name: Acanac
Computer OS: Windows 7
Router: Netgear WNR2000v2

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby marginal » 03/08/2013

knowledgeeater wrote:How many users have working incoming calls with Pap2t using FPL account?

Thanks.

I do.
User avatar
marginal
Active Poster
 
Posts: 134
Joined: 04/17/2010
Location: Montreal, Canada
SIP Device Name: Linksys PAP2-NA
Firmware Version: 3.3.14
ISP Name: Acanac
Computer OS: Ubuntu / XP

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby knowledgeeater » 03/09/2013

marginal wrote:
knowledgeeater wrote:How many users have working incoming calls with Pap2t using FPL account?

Thanks.

I do.


Would you please share your settings for it?

I have done Port Fwd. for 5060/5061 and 10000/20000. It's been down since Last December. I use Netgear router, any specific configuration did you do for router set up! Did you do any changes to Acanac's firewall?

Thanks.
knowledgeeater
Just Passing Thru
 
Posts: 8
Joined: 03/08/2013
SIP Device Name: PAP2T
Firmware Version: 3.1.15(LS)
ISP Name: Acanac
Computer OS: Windows 7
Router: Netgear WNR2000v2

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby marginal » 03/09/2013

knowledgeeater wrote:Would you please share your settings for it?

I have done Port Fwd. for 5060/5061 and 10000/20000. It's been down since Last December. I use Netgear router, any specific configuration did you do for router set up! Did you do any changes to Acanac's firewall?

Thanks.

It is a little complicated for now (I have to go somewhere and do something in order to see the configuration), BUT, to me ports 10000/20000 are no good.
Also it works OK with my Speedtouch 780WL Gateway, but with my 2Wire Gateway I have a problem ...
User avatar
marginal
Active Poster
 
Posts: 134
Joined: 04/17/2010
Location: Montreal, Canada
SIP Device Name: Linksys PAP2-NA
Firmware Version: 3.3.14
ISP Name: Acanac
Computer OS: Ubuntu / XP

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby knowledgeeater » 03/09/2013

marginal wrote:
knowledgeeater wrote:Would you please share your settings for it?

I have done Port Fwd. for 5060/5061 and 10000/20000. It's been down since Last December. I use Netgear router, any specific configuration did you do for router set up! Did you do any changes to Acanac's firewall?

Thanks.

It is a little complicated for now (I have to go somewhere and do something in order to see the configuration), BUT, to me ports 10000/20000 are no good.
Also it works OK with my Speedtouch 780WL Gateway, but with my 2Wire Gateway I have a problem ...


It's ok ... try to share your settings for Pap2t whenever you have time.

I will try to contact FPL and see if I have to reset my SIP settings and get new password and stuff from them. I am also bit busy as well that's why didn't contact FPL for these many months. I have no incoming since dec. 2012. Outgoing is fine.
knowledgeeater
Just Passing Thru
 
Posts: 8
Joined: 03/08/2013
SIP Device Name: PAP2T
Firmware Version: 3.1.15(LS)
ISP Name: Acanac
Computer OS: Windows 7
Router: Netgear WNR2000v2

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby marginal » 03/09/2013

knowledgeeater wrote:I have no incoming since dec. 2012. Outgoing is fine.

Have you tried using a Speedtouch 780WL Gateway?
It works like a charm ...
User avatar
marginal
Active Poster
 
Posts: 134
Joined: 04/17/2010
Location: Montreal, Canada
SIP Device Name: Linksys PAP2-NA
Firmware Version: 3.3.14
ISP Name: Acanac
Computer OS: Ubuntu / XP

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby exhaust » 03/14/2013

Can somebody help me on steps how to configure Linksys PAP2T-NA to block a list of phone numbers. They're a list of 1-800-xxx-xxxx telemarketing numbers. Thanks
exhaust
Just Passing Thru
 
Posts: 2
Joined: 05/01/2012
SIP Device Name: Linksys PAP2T-NA
ISP Name: Shaw Cable
Computer OS: Windows 7
Router: Linksys WRT54GL

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby Jake » 03/15/2013

exhaust wrote:Can somebody help me on steps how to configure Linksys PAP2T-NA to block a list of phone numbers. They're a list of 1-800-xxx-xxxx telemarketing numbers. Thanks


Try this post viewtopic.php?f=14&t=2337&p=13266
User avatar
Jake
Technical Support
 
Posts: 2598
Joined: 10/18/2009

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby JimX » 03/18/2013

Hi,
I got issue of one-way audio after configuring the PAP2T-NA. The other party can hear me but I can't hear the other party.

I use Acanac DSL internet with Linksys Wireless G WRT45G router. When I connect the PAP2T to DSL modem directly, I got 2-way audio successfully. But has issue if use the router in between.

I have forwrded port SIP 5060-5070 UDP, RTP 10000-20000 UDP, and also tried to put the PAP2T IP address directly under DMZ. But seems has no difference. I can see my RTP packets sent, but can't see any RTP Packes Recv (always 0), which may explain why I can't hear anything incoming. I uses G711u with "Use Pref codec Only"=No. Changing to G729a doesn't seem to make any difference.

I suspect it's the fireware on the router that caused the issue, can anyone suggest how should I configure the router? I have DHCP configuration on the router currently. Thanks.
Jim
JimX
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 03/18/2013
SIP Device Name: Linksys PAP2T-NA
Firmware Version: 5.1.6(LS)
ISP Name: DSL
Computer OS: Windows 7
Router: Linksys Wireless G WRT54G

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby ANDUDE_FPL » 03/20/2013

You could try the following:
http://portforward.com/english/routers/ ... neline.htm
It might help.

I had a crappy Belkin router that up until February worked o.k. for me, but had to disable the firewall to get it to work (still had a firewall on my DSL modem). In February nothing I tried worked... I got tired of troubleshooting and bought a new (used) router last night. plugged it in and everything worked great. (Dlink DIR-857)

With your router, as a last resort, you could also flash the firmware with DD-WRT.

Good luck,

Andude
ANDUDE_FPL
One Hit Wonder
 
Posts: 1
Joined: 03/20/2013
SIP Device Name: PAP2T
Firmware Version: 5.1.6(LS)
ISP Name: Acanac
Computer OS: UBUNTU 12.04
Router: DLINK - DIR-857

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby JimX » 03/21/2013

Thanks Andude! The link you suggested is great!
I unchecked the "block annoymous internet request" under Security of the router and it seems working for me now.
Interesting enough that after that I check the "block annoymous internet request" again and it remained working.
Thanks again!
JIm
JimX
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 03/18/2013
SIP Device Name: Linksys PAP2T-NA
Firmware Version: 5.1.6(LS)
ISP Name: DSL
Computer OS: Windows 7
Router: Linksys Wireless G WRT54G

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby Fongo Support » 04/08/2013

Hi there,

First post updated- April 8-th, 2013
viewtopic.php?f=15&t=310


Thanks,
User avatar
Fongo Support
Site Moderator
 
Posts: 1648
Joined: 01/01/2013

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby knowledgeeater » 04/13/2013

Hello,

I had a trouble with incoming using FPL since last December.

So, I did factory setting of my device.

Since then I am not able to get 'green' light on Line 1. I have all correct required setting.

On front page of Device setting at 'info' I am getting this message: "Registration State: Can't connect to login server"

Could you help me with this or please tell me name of another ATA that works fine with FPL, so I buy that.

Please help me out.

Thanks.
knowledgeeater
Just Passing Thru
 
Posts: 8
Joined: 03/08/2013
SIP Device Name: PAP2T
Firmware Version: 3.1.15(LS)
ISP Name: Acanac
Computer OS: Windows 7
Router: Netgear WNR2000v2

PreviousNext

Return to Device Configuration Sharing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron