SPA2100-Primary & Secondary DNS ?

Here you can post your own working configurations of hardware or software to share with other users who may be using the same device!
Fongo recommends Fongo Home Phone for a fully supported Home Phone system for only $4.95/mo
Forum rules
DISCLAIMER
This forum is for those users who have already purchased a configuration file with the SIP settings needed to configure any SIP compatible device.

1. Please use this forum only as a means to share your configuration advice and guides for ATA devices and SIP clients that you are using with our service.
2. For any questions relating to device configuration, please use the other forum sections or post your question directly in the device topic that your question is meant for.
3. Please title your topics with only the name and model of your device so users can easily find the information they need.
4. Preferable format for posting here is compressing your screenshots of your successfully configured device into a .zip file, and post a brief description of the configuration.

Please stay on topic

SPA2100-Primary & Secondary DNS ?

Postby jenom » 01/04/2012

On my SPA2100 Phone terminal I have my internet service provider DNS address (Primary+Secondary) in ROUTER-WAN SETUP-OPTIONAL
I used to have this device after cable modem, so it worked as router + DHCP server
Now I have another router connected to cable modem, and SPA2100 is connected after this router, (using a STUN server in setup, otherwise will not work)

Q1)Do I need to put anything into Primary & Secondary DNS fields ?
Q2)Do I need to put anything into Primary & Secondary DNS fields if I put it back after cable modem and before the router?
Thanks!
jenom
Quiet One
 
Posts: 40
Joined: 01/03/2012
Location: Mississauga, Ontario
SIP Device Name: VDV21
ISP Name: SimconetDSL-10 Mbps
Computer OS: Windows XP
Router: Linksys WRT54G TOMATO

Re: SPA2100-Primary & Secondary DNS ?

Postby FONGO_steve » 01/05/2012

Please be sure to read the forum rules - as you aren't sharing a completed configuration guide I have moved your post to a more appropriate section.
Steve
Fongo
Development Support Specialist.
User avatar
FONGO_steve
Site Moderator
 
Posts: 2131
Joined: 07/16/2009
Location: Cambridge
SIP Device Name: Grandstream 286 & 701
ISP Name: Worldline.ca
Computer OS: Windows 7 Ultimate / Mac OS X
Router: TR1043ND w/ DD-WRT Mega
Smartphone Model: Galaxy S3
Android Version: 4.0.4

Re: SPA2100-Primary & Secondary DNS ?

Postby bridonca » 01/05/2012

jenom wrote:On my SPA2100 Phone terminal I have my internet service provider DNS address (Primary+Secondary) in ROUTER-WAN SETUP-OPTIONAL
I used to have this device after cable modem, so it worked as router + DHCP server
Now I have another router connected to cable modem, and SPA2100 is connected after this router, (using a STUN server in setup, otherwise will not work)

Q1)Do I need to put anything into Primary & Secondary DNS fields ?
Q2)Do I need to put anything into Primary & Secondary DNS fields if I put it back after cable modem and before the router?
Thanks!


It should not matter, but use google dns settings for filler. 8.8.8.8 and 8.8.4.4
User avatar
bridonca
Technical Support
 
Posts: 1146
Joined: 11/16/2009
SIP Device Name: Netgear WGR615V
Firmware Version: latest
ISP Name: Eastlink
Computer OS: XP

Re: SPA2100-Primary & Secondary DNS ?

Postby jenom » 01/05/2012

sorry about posting in a wrong place
meanwhile, I emptied the both DNS fields, ....everything is still good
perhaps it would make a difference, if it would be after the cable modem....but I am not going to do that
thanks for "bridonca" for info about using google's dns.....I am going to enter it now
jenom
Quiet One
 
Posts: 40
Joined: 01/03/2012
Location: Mississauga, Ontario
SIP Device Name: VDV21
ISP Name: SimconetDSL-10 Mbps
Computer OS: Windows XP
Router: Linksys WRT54G TOMATO


Return to Device Configuration Sharing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest