HT-701 and EA6500

Here you can post your own working configurations of hardware or software to share with other users who may be using the same device!
Fongo recommends Fongo Home Phone for a fully supported Home Phone system for only $4.95/mo
Forum rules
DISCLAIMER
This forum is for those users who have already purchased a configuration file with the SIP settings needed to configure any SIP compatible device.

1. Please use this forum only as a means to share your configuration advice and guides for ATA devices and SIP clients that you are using with our service.
2. For any questions relating to device configuration, please use the other forum sections or post your question directly in the device topic that your question is meant for.
3. Please title your topics with only the name and model of your device so users can easily find the information they need.
4. Preferable format for posting here is compressing your screenshots of your successfully configured device into a .zip file, and post a brief description of the configuration.

Please stay on topic

HT-701 and EA6500

Postby Kexkey » 02/16/2013

Hi there,

Router : Cisco/Belkin Linksys EA6500
ATA : GrandStream HT-701

I configured the HT-701 following the instruction PDF found in this forum.

In the EA6500 config panel, there's an option called "SIP" with a nice checkbox that I checked, thinking how wonderful it is to have a router that supports SIP, simply. I was smiling, happy. I was wrong.

Problem #1 : When on a call, I could hear the other party but she couldn't hear me. Outgoing or incoming calls.
Solved : by unchecking the nice "SIP" checkbox in the router config.

Then problem #2 : I could not receive calls. When being called, the other party would hear a busy signal.
Solved : by checking the sexy "SIP" checkbox in the router config. I was expecting problem #1 to come back. You know what? I was wrong, again.

Then problem #3 : When calling, calls were dropped after exactly 32 seconds. Problem didn't exist for incoming calls.
Solved : by unchecking the fabulous and lovely "SIP" checkbox in the router config. I added port forwarding for ports 5060 and 5004 to the ATA.

It now works as expected! The Linksys EA6500 "Smart Wi-Fi" would surely be smart if there were no bugs in it.

Hope this helps others.

Cheers!
Kexkey
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 02/05/2013
SIP Device Name: HT701
ISP Name: Videotron cable
Computer OS: Mac OS X
Router: EA6500

Return to Device Configuration Sharing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest