Voicemail MWI System Updates

Important and exciting updates from Fongo!

Re: Voicemail MWI System Updates

Postby Dan_D » 08/03/2012

Hi FONGO_mike,

When I check VM using my landline phone connected with ATA, the message received time is always announced as UTC time, not EDT. Is there anyway that user can change this in the online account, or this has to be done by FONGO.
Dan_D
Just Passing Thru
 
Posts: 3
Joined: 08/03/2012
SIP Device Name: Linksys/SPA1001
Firmware Version: 3.1.19(SE)
ISP Name: Tekasvvy
Computer OS: XP
Router: Linksys

Re: Voicemail MWI System Updates

Postby Bloodsong » 08/03/2012

gabisa60 wrote:At this moment I am not able to recover: I am resetting the flag in the ATA and after a while the indicator comes ON again and again!


So you've checked that you have no VMail either through *98 or through the website (check both ways just in case.)
You manually clear the MWI from your ATA, and after the update interval it starts flashing again even though no new messages have been received?

(Just clarifying the case here.)

If this understanding is correct then it definitely something to call support about, kind of thing that usually requires escalation to a higher tier unfortunately. But when running my IP-PBX and I see similar activity to this, it's usually easiest for me to recreate the user's mailbox to clear the issue.

Of course don't assume server side issues EVER until you've tested and ensure that your ATA is cleared and that the issue is not springing from the client-side. When you have an hour you can do without the phone, log into your ATA and disable registration for the line your account is on. Unplug for a minute to clear RAM, plug back in, and wait to see if the MWI respawns even through you're not registering with the VoIP server. Assuming it stays down, then it's not hardware issue. Re-enable the registration, wait for the MWI to mysteriously pop-up, verify that there are no VM (again both through *98 and through web interface.) Then call support.

Most of the testing in this scenario is about waiting I realize, but creating a scenario where that's an absence of the issue is just as important as re-creation of the issue.
User avatar
Bloodsong
Tried and True
 
Posts: 362
Joined: 09/18/2009
Location: Simcoe County
SIP Device Name: Zoiper| Grandstream GXP2000
ISP Name: Tek Savvy Internet (DSL)
Computer OS: CentOS, Arch, Widows 7, AIX, AS/400
Router: Cisco ASA 5520
Smartphone Model: Samsung Galaxy Ace Q
Android Version: 2.3.6

Re: Voicemail MWI System Updates

Postby alcos » 10/04/2012

I have the same issue with my phone number.
I activated the syslog in my ATA adapter and I discovered that the server send the indication that there is a message waiting, but the mailbox is empty.
I called the technical support and because I did not baught the ATA adapter from fongo, they refuse to serve me. I baught the VoIP unlock key!
I installed a syslog server on my computer and enabled the syslog diagnostic on my ATA.

Here is the message I receive from freephoneline (fongo) server.
Code: Select all
2012-10-04 16:48:10 user.notice 192.168.xx.xxx (masqued for security reasons)
NOTIFY sip:14383xxxxxx@199.192.xxx.xxx:5060 SIP/2.0
Via: SIP/2.0/UDP 208.65.240.165:5060;branch=z9hG4bK-d8754z-46a5033c6cb7da6a-1---d8754z-;rport
Via: SIP/2.0/UDP 208.65.240.134:5094;branch=z9hG4bK-zjuli73byrrkxc3b;rport=5094
Max-Forwards: 69
Contact: "PortaUM"<sip:PortaUM@208.65.240.134:5094>
To: <sip:14383xxxxxx@208.65.240.165>
From: "PortaUM"<sip:PortaUM@208.65.240.134:5094>;tag=7qnzyv4tlkhiitzt
Call-ID: Do9dKfMvT9YmCoq5YziRDc4ATO0Y @ 208.65.240.134
CSeq: 1 NOTIFY\r\nContent-Type: application/simple-message-summary
User-Agent: Sippy
Event: message-summary
Content-Length: 23

Messages-Waiting: Yes


If a clear the Voicemail indicator flag on my ATA adapter, it comes back on after few minutes. If I leave it, the message indicator never disapears (I tested for 2 days!)
The server says "Message-Waiting: Yes". How can my ATA knows when there is really a message in the inbox?
I think the problem come from freephoneline servers. Everything works fine except the Voicemail indicator.

Please help
alcos
Just Passing Thru
 
Posts: 13
Joined: 10/04/2012
SIP Device Name: OBi110
Firmware Version: 1.3.0 (Build: 2872)
ISP Name: Bell Fibe
Computer OS: Windows 7 x64
Router: DIR825-DD-WRT v24-sp1 (VPN)
Smartphone Model: Nexus 4
Android Version: 4.2.2

Re: Voicemail MWI System Updates

Postby alcos » 10/05/2012

This morning, no more Voicemail indicator.
It's good because there is no message in my mailbox.
I did not let my syslog run all night long, so I don't know how long it took to fongo to clear the message indicator.
I will leave a message this morning, listen it and check how long it takes to fongo to clear the voicemail status.
alcos
Just Passing Thru
 
Posts: 13
Joined: 10/04/2012
SIP Device Name: OBi110
Firmware Version: 1.3.0 (Build: 2872)
ISP Name: Bell Fibe
Computer OS: Windows 7 x64
Router: DIR825-DD-WRT v24-sp1 (VPN)
Smartphone Model: Nexus 4
Android Version: 4.2.2

Re: Voicemail MWI System Updates

Postby alcos » 10/05/2012

I tested this morning and the VM indicator works fine.

Here is my test;
7h13 - Message left
7h14 - SIP NOTIFY: VMI notification ON - "Messages-Waiting: Yes"
7h17 - Message took/erased
7h17 - SIP NOTIFY: VMI notification OFF - "Messages-Waiting: No"

I don't know what Fongo did but the VMI works perfect this morning.
alcos
Just Passing Thru
 
Posts: 13
Joined: 10/04/2012
SIP Device Name: OBi110
Firmware Version: 1.3.0 (Build: 2872)
ISP Name: Bell Fibe
Computer OS: Windows 7 x64
Router: DIR825-DD-WRT v24-sp1 (VPN)
Smartphone Model: Nexus 4
Android Version: 4.2.2

Re: Voicemail MWI System Updates

Postby cp24isgoodnews » 04/17/2013

For me this issue has come back but from a different point. I deleted a fax message and now the indicator still exists. Will it ever go away this time? I have tried to reboot and recycle the device to make it think it has no messages but to no avil. Anyone know what to do?
cp24isgoodnews
Quiet One
 
Posts: 38
Joined: 11/09/2010
SIP Device Name: Linksys PAP2
ISP Name: Rogers
Computer OS: Windows XP
Router: WRT54GS

Re: Voicemail MWI System Updates

Postby Cyber » 06/15/2013


Can we have an update about the Message Waiting bug?

I am currently suffering from this bug. I deleted my fax message and four hours later my SPA112 still marks:

Message Waiting: Yes
Cyber
Quiet One
 
Posts: 38
Joined: 04/25/2013
SIP Device Name: SPA112 and 3CXPhone 6
Firmware Version: 1.3.5(004)
ISP Name: ElectronicBox
Computer OS: Windows 8.1.1 PRO x64
Router: ASUS RT-AC68U

Re: Voicemail MWI System Updates

Postby Fongo Support » 06/16/2013

Cyber wrote:Can we have an update about the Message Waiting bug?

I am currently suffering from this bug. I deleted my fax message and four hours later my SPA112 still marks:

Message Waiting: Yes

Hi there,

This was already fixed a while ago. Perhaps you can try to review your config- I can assist if required.

Send me a PM with the account details so I can investigate account.

Also, if you have submitted a support ticket for this issue, please include the ticket# in your PM as well.

Thanks,
User avatar
Fongo Support
Site Moderator
 
Posts: 1683
Joined: 01/01/2013

Re: Voicemail MWI System Updates

Postby Mallox » 06/18/2013

Well "Fongo Support", it's common to take 24 to 72hr for the MWI to turn off after earasing all message. It' was working well for many months, but since end of april it's been glitchy.


Thanks for your work
Mallox
FPL with SPA-3102 5.2.13(GW002) via Acanac Cable
Mallox
Quiet One
 
Posts: 31
Joined: 06/19/2012
SIP Device Name: OBI202
ISP Name: Ebox
Computer OS: Win10 x64 Pro
Router: DIR-865L

Previous

Return to Fongo Announcements

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron