Cannot call victoria

Have a great idea? We'd love to hear it! Want to share the story of how Fongo is saving you money? This is the place to do it!

Cannot call victoria

Postby psycon » 02/08/2012

Trying to call 250-900-xxxx. Victoria is listed as a free calling area.
psycon
Quiet One
 
Posts: 27
Joined: 04/09/2010
SIP Device Name: Asterisk PBX
ISP Name: Shaw 50mbit
Computer OS: Windows 7 / Backtrack 5

Re: Cannot call victoria

Postby FONGO_mike » 02/09/2012

Is it telling you that you have insufficient funds when you try calling the number?
L3 Escalation Support Specialist
Fibernetics
Please contact me for your FPL DSL issues. For phone issues, please open a support ticket by going here.
Never give out personal information or access to your computer to somebody you don't know, Fongo staff will never ask for your username or password.
User avatar
FONGO_mike
Site Moderator
 
Posts: 1095
Joined: 12/22/2011
Location: Fibernetics Head Office
SIP Device Name: Grandstream 286/TG701
ISP Name: www.worldline.ca
Computer OS: Windows 7/ Windows XP/Windows Vista
Router: TG784. 780, 585, 546.
Smartphone Model: Bold 9900

Re: Cannot call victoria

Postby psycon » 02/09/2012

yes it says that.
psycon
Quiet One
 
Posts: 27
Joined: 04/09/2010
SIP Device Name: Asterisk PBX
ISP Name: Shaw 50mbit
Computer OS: Windows 7 / Backtrack 5

Re: Cannot call victoria

Postby FONGO_kris » 02/09/2012

The individual exchange might not be added in our rate plan, I believe we encountered an issues like this in the past.

**Update: 1250900 looks to be in our rate plan at $0.02 /minute and was actually just added on Tuesday. Prior to that we didn't even offer calling to that exchange.
Kris
Logistics & International Purchasing | Fongo
Call us toll-free! 611 from your fongo phone or 1-855-836-3355
Please advise I will no longer be contributing to this forum for the time being. Please feel free to email me.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S2 [GT-I9100] / 3.0.15-I9100XXLPH / Thebyani v3.2
User avatar
FONGO_kris
Site Moderator
 
Posts: 1937
Joined: 05/06/2009
Location: Cambridge, Ontario, Canada
SIP Device Name: Polycom 550 IP Phone
Firmware Version: 4.2.0.0310
ISP Name: Rogers Cable
Computer OS: Ubuntu 11.10
Router: Cisco E1200-N
Smartphone Model: Samsung Galaxy S2
Android Version: 4.0.3

Re: Cannot call victoria

Postby psycon » 02/09/2012

ok so is it going to be fixed so its free, as advertised....?
psycon
Quiet One
 
Posts: 27
Joined: 04/09/2010
SIP Device Name: Asterisk PBX
ISP Name: Shaw 50mbit
Computer OS: Windows 7 / Backtrack 5

Re: Cannot call victoria

Postby FONGO_mike » 02/09/2012

Not al of Canada is free. In certain cases, if a number falls into a free exchange and we have not added it yet, then yes it becomes free. However, it is advertised as Most Canadian city's.
For more specific in regards to the free calling locations, please use this link: http://www.dellvoice.ca/cityListing
L3 Escalation Support Specialist
Fibernetics
Please contact me for your FPL DSL issues. For phone issues, please open a support ticket by going here.
Never give out personal information or access to your computer to somebody you don't know, Fongo staff will never ask for your username or password.
User avatar
FONGO_mike
Site Moderator
 
Posts: 1095
Joined: 12/22/2011
Location: Fibernetics Head Office
SIP Device Name: Grandstream 286/TG701
ISP Name: www.worldline.ca
Computer OS: Windows 7/ Windows XP/Windows Vista
Router: TG784. 780, 585, 546.
Smartphone Model: Bold 9900

Re: Cannot call victoria

Postby psycon » 02/09/2012

it is a victoria number. victoria is listed as a free calling area.
psycon
Quiet One
 
Posts: 27
Joined: 04/09/2010
SIP Device Name: Asterisk PBX
ISP Name: Shaw 50mbit
Computer OS: Windows 7 / Backtrack 5

Re: Cannot call victoria

Postby dibsmft » 02/09/2012

My phone number is a St. John's number (709-700xxxx) but not free either but it is not a problem as I
rarely call myself. On the other hand I often call my nephew (709-437-xxxx) and that number is also not free.
Still, I am glad to see that St. John's has some coverage.
dibsmft
*Go-To Guy*
 
Posts: 651
Joined: 05/11/2011
Location: St. John's NL
SIP Device Name: Yealink T22 (SPA3102 GS286)
Firmware Version: 7.60.0.110
ISP Name: Bell-Aliant DSL
Computer OS: Linux Mint
Router: Speedstream 6520
Smartphone Model: Google Nexus 5
Android Version: 3.2.1

Re: Cannot call victoria

Postby psycon » 02/11/2012

so kris and mike... are you saying that only some of victoria is free... thats not how its advertised... its listed as a FREE CALLING CITY. not CITY THAT HAS SOME FREE EXCHANGES

What are the free exchanges in victoria then... and Kelowna for that matter.
psycon
Quiet One
 
Posts: 27
Joined: 04/09/2010
SIP Device Name: Asterisk PBX
ISP Name: Shaw 50mbit
Computer OS: Windows 7 / Backtrack 5

Re: Cannot call victoria

Postby dibsmft » 02/11/2012

That is the odd thing about freephoneline. Why not
(a) Provide a list of the numbers (area codes) for which DIDs are available before registration?
(b) Why not provide a list of the numbers (area codes) that can be called free?
and keep it up to date. Both lists already exist so it should not be a big deal to make something readily
available.
In recent years the meaning of the word "Free" seems to have been changing and often means anything but free.
At least with FPL, what is free really is free.

St. John's is a FREE CALLING CITY but I did not have to call many numbers to find some not free (including my own!). But those that
are free are really free. Kelona 250-469 and Victoria 250-412 .... work so I guess Kelona an Victoria have "FREE CALLING".
dibsmft
*Go-To Guy*
 
Posts: 651
Joined: 05/11/2011
Location: St. John's NL
SIP Device Name: Yealink T22 (SPA3102 GS286)
Firmware Version: 7.60.0.110
ISP Name: Bell-Aliant DSL
Computer OS: Linux Mint
Router: Speedstream 6520
Smartphone Model: Google Nexus 5
Android Version: 3.2.1

Re: Cannot call victoria

Postby Jake » 02/11/2012

Well this list will give you a list of what you will be charged http://www.dellvoice.ca/completeList?country=CANADA (careful, it will take a while to load). Now, there is some discrepancy about if that list is correct or not. There always seems to be a number or two that come as as being not free, when it should be free.

A list was posted by Admin (now Fongo_Kris) a LONG time back - which I can no longer find, but this was the list then of numbers available. I know for sure this is not up to date as there are a few new Vancouver, and other, numbers.

226|828|"Acton, ON"
289|624|"Ajax-Pickering, ON"
289|855|"Ancaster, ON"
613|927|"Athens, ON"
289|648|"Aurora, ON"
226|556|"Ayr, ON"
226|355|"Baden, ON"
289|651|"Bolton, ON"
289|626|"Bowmanville, ON"
289|632|"Brampton, ON"
226|366|"Breslau, ON"
613|499|"Brockville, ON"
289|645|"Brooklin, ON"
289|635|"Burlington, ON"
289|966|"Caledon East, ON"
289|630|"Campbellville, ON"
613|655|"Cardinal, ON"
613|434|"Carleton Place, ON"
226|996|"Chatham, ON"
289|628|"Clarkson, ON"
289|633|"Cooksville, ON"
613|616|"Delta, ON"
226|223|"Drayton, ON"
289|858|"Dundas, ON"
226|266|"Elmira, ON"
226|393|"Exeter, ON"
289|599|"Fort Erie, ON"
289|609|"Freelton, ON"
226|533|"Galt, ON"
289|642|"Georgetown, ON"
226|706|"Guelph, ON"
289|639|"Hamilton, ON"
226|566|"Hespeler, ON"
819|815|"Hull, QC"
514|446|"Île-Perrot, QC"
613|663|"Kanata-Stittsville, ON"
289|621|"King City, ON"
519|804|"Kitchener-Waterloo, ON"
514|552|"Lachine, QC"
226|233|"Linwood, ON"
226|289|"London, ON"
613|664|"Maitland, ON"
613|973|"Mallorytown, ON"
289|625|"Malton, ON"
289|963|"Maple, ON"
289|818|"Markham, ON"
289|627|"Milton, ON"
438|338|"Montreal, QC"
514|447|"Montreal, QC"
289|866|"Mount Hope, ON"
226|565|"New Dundee, ON"
226|333|"New Hamburg, ON"
289|629|"Newcastle, ON"
289|366|"Newmarket, ON"
289|932|"Niagara Falls, ON"
289|646|"Niagara-On-The-Lake, ON"
289|620|"Nobleton, ON"
613|665|"North Augusta, ON"
289|644|"Oakville, ON"
289|634|"Oshawa, ON"
613|366|"Ottawa-Hull, ON"
289|650|"Pelham, ON"
226|353|"Plattsville, ON"
289|643|"Port Credit, ON"
289|653|"Port Perry, ON"
613|975|"Prescott, ON"
226|535|"Preston, ON"
418|478|"Quebec, QC"
289|637|"Richmond Hill, ON"
226|838|"Rockwood, ON"
514|545|"Roxboro, QC"
226|776|"Sarnia, ON"
289|631|"South Pickering, ON"
613|648|"Spencerville, ON"
289|438|"St. Catharines-Thorold, ON"
226|255|"St. Clements, ON"
226|288|"St. Jacobs, ON"
514|565|"Ste-Genevieve, QC"
289|612|"Stouffville, ON"
289|652|"Streetsville, ON"
289|588|"Thornhill, ON"
416|477|"Toronto, ON"
647|367|"Toronto, ON"
647|547|"Toronto, ON"
289|577|"Unionville, ON"
289|640|"Uxbridge, ON"
289|955|"Victoria, ON"
289|619|"Waterdown, ON"
289|488|"Welland, ON"
226|244|"Wellesley, ON"
289|638|"Whitby, ON"
226|946|"Windsor, ON"
289|622|"Woodbridge, ON"
User avatar
Jake
Technical Support
 
Posts: 2731
Joined: 10/18/2009

Re: Cannot call victoria

Postby psycon » 02/11/2012

do u mean you cant call your own FPL nunmber from a FPL line?


dibsmft wrote:That is the odd thing about freephoneline. Why not
(a) Provide a list of the numbers (area codes) for which DIDs are available before registration?
(b) Why not provide a list of the numbers (area codes) that can be called free?
and keep it up to date. Both lists already exist so it should not be a big deal to make something readily
available.
In recent years the meaning of the word "Free" seems to have been changing and often means anything but free.
At least with FPL, what is free really is free.

St. John's is a FREE CALLING CITY but I did not have to call many numbers to find some not free (including my own!). But those that
are free are really free. Kelona 250-469 and Victoria 250-412 .... work so I guess Kelona an Victoria have "FREE CALLING".
psycon
Quiet One
 
Posts: 27
Joined: 04/09/2010
SIP Device Name: Asterisk PBX
ISP Name: Shaw 50mbit
Computer OS: Windows 7 / Backtrack 5

Re: Cannot call victoria

Postby FONGO_steve » 02/11/2012

psycon wrote:do u mean you cant call your own FPL nunmber from a FPL line?


All Fongo subscribers can call one another for free - we certainly would never limit that!
Steve
Fongo
Development Support Specialist.
User avatar
FONGO_steve
Site Moderator
 
Posts: 2131
Joined: 07/16/2009
Location: Cambridge
SIP Device Name: Grandstream 286 & 701
ISP Name: Worldline.ca
Computer OS: Windows 7 Ultimate / Mac OS X
Router: TR1043ND w/ DD-WRT Mega
Smartphone Model: Galaxy S3
Android Version: 4.0.4

Re: Cannot call victoria

Postby psycon » 02/15/2012

dibsmft wrote:
St. John's is a FREE CALLING CITY but I did not have to call many numbers to find some not free (including my own!). But those that
are free are really free. Kelona 250-469 and Victoria 250-412 .... work so I guess Kelona an Victoria have "FREE CALLING".



i was just reading the Dellvoice Terms and conditions. http://www.dellvoice.ca/terms . Section 4 paragraph G reads "Long distance calls are free when Customer is calling to Fongo’s Free Calling city list. For a current listing of Free Calling cities please check www.dellvoice.ca/cityListing. In no way can that be read as only some exchanges in the free calling cites are actually free...

Can a Fongo rep give a straight answer to why I cant call a number in victoria when victoria is listed as a free calling city... and hopefully just fix the problem.
psycon
Quiet One
 
Posts: 27
Joined: 04/09/2010
SIP Device Name: Asterisk PBX
ISP Name: Shaw 50mbit
Computer OS: Windows 7 / Backtrack 5

Re: Cannot call victoria

Postby FONGO_steve » 02/15/2012

This thread is really starting to digress into several sub-conversations - likely why we've missed the original point

The original report was for 250-400 NPA-NXX. This exchange belongs to the Cumberland, BC rate centre and not actually Victoria, BC (neither appear to be a local call to/from each other either). Regardless, Cumberland is a free call and according to our systems this exchange is currently marked as $0.00/min.

If you're still having troubles calling this exchange then your best bet is going to be calling or emailing to customer support. Anything systems related is unable to be looked into by our general community here (excluding any of the staff who come on to help like Mike and I).
Steve
Fongo
Development Support Specialist.
User avatar
FONGO_steve
Site Moderator
 
Posts: 2131
Joined: 07/16/2009
Location: Cambridge
SIP Device Name: Grandstream 286 & 701
ISP Name: Worldline.ca
Computer OS: Windows 7 Ultimate / Mac OS X
Router: TR1043ND w/ DD-WRT Mega
Smartphone Model: Galaxy S3
Android Version: 4.0.4

Re: Cannot call victoria

Postby psycon » 02/15/2012

250-900-XXXX not 400-XXXX
psycon
Quiet One
 
Posts: 27
Joined: 04/09/2010
SIP Device Name: Asterisk PBX
ISP Name: Shaw 50mbit
Computer OS: Windows 7 / Backtrack 5

Re: Cannot call victoria

Postby FONGO_steve » 02/15/2012

Try now - sorry on the mis-read, too many numbers going on in this thread!
Steve
Fongo
Development Support Specialist.
User avatar
FONGO_steve
Site Moderator
 
Posts: 2131
Joined: 07/16/2009
Location: Cambridge
SIP Device Name: Grandstream 286 & 701
ISP Name: Worldline.ca
Computer OS: Windows 7 Ultimate / Mac OS X
Router: TR1043ND w/ DD-WRT Mega
Smartphone Model: Galaxy S3
Android Version: 4.0.4

Re: Cannot call victoria

Postby psycon » 02/15/2012

works now thanks
psycon
Quiet One
 
Posts: 27
Joined: 04/09/2010
SIP Device Name: Asterisk PBX
ISP Name: Shaw 50mbit
Computer OS: Windows 7 / Backtrack 5


Return to Suggestions & Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest