service down or just me :)?

Have a question or problem with your Fongo application? This forum is the place to get help from both staff and fellow community members.
Fongo recommends Fongo Home Phone for a fully supported Home Phone system for only $4.95/mo

Re: service down or just me :)?

Postby Fongo Support » 08/22/2014

BobyYoo wrote:This is what i see on the call history log

End Call (400 Bad Request(Bad Content-Length (larger than datagram)))


Hi there,

It could be because of wrong caller ID:

http://support.freephoneline.ca/entries ... -supported

Or:

You have a profile associated with your OBI device on Obi talk website and every time you change settings and reboot device, it will reload Obi profile from the website.

Please check those 2 items.

Regards,
User avatar
Fongo Support
Site Moderator
 
Posts: 1689
Joined: 01/01/2013

number not in service recording

Postby lheathl » 08/22/2014

We've been saving for a number of years now with freephoneline without many issues.

Today I just got my new phone with koodo and for one reason or another I cannot call my new phone that we moved or ported from virgin mobile(519402****). When we call we get a recording stating that the number called is not in service(it is most definitely in service). Incidentally we get the same recording when calling from any freephone number, at least my home and another family member who is also saving by using freephoneline. We don't have any issues with incoming or outgoing from anyone else only from freephoneline users which will cause us issues particularly if our children need to reach us while away. Hopefully we can get this resolved asap.
lheathl
Just Passing Thru
 
Posts: 8
Joined: 06/08/2012
SIP Device Name: SPA-2102
Firmware Version: 5.2.12
ISP Name: Distributel-Cogeco (NOT BELL)
Computer OS: xp/win7
Router: Linksys 2700
Smartphone Model: Galaxy

Re: service down or just me :)?

Postby BobyYoo » 08/23/2014

Fongo Support wrote:
BobyYoo wrote:This is what i see on the call history log

End Call (400 Bad Request(Bad Content-Length (larger than datagram)))


Hi there,

It could be because of wrong caller ID:

http://support.freephoneline.ca/entries ... -supported

Or:

You have a profile associated with your OBI device on Obi talk website and every time you change settings and reboot device, it will reload Obi profile from the website.

Please check those 2 items.

Regards,


I tried it and it didn't work.
I do not have a profile with Obitalk but i have a desktop app with freephoneonline.
BobyYoo
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 08/21/2014
SIP Device Name: OBI100
ISP Name: DSL
Computer OS: Windows 8
Router: Netgear WNDR4000

Re: "Problem Solving" Alternative Voicemail

Postby brucethom » 08/31/2014

My answering machine doesn't work with freephoneline. After the first call, it won't hang up and you get that annoying "phone off-hook" beeping for about 5 minutes.
brucethom
Just Passing Thru
 
Posts: 3
Joined: 07/28/2011
SIP Device Name: Thomson ST780wl
Firmware Version: 6.2.29.2
ISP Name: Colba.net
Computer OS: windows 7
Router: Thomson ST780wl

Re: service down or just me :)?

Postby BobyYoo » 09/01/2014

BobyYoo wrote:
Fongo Support wrote:
BobyYoo wrote:This is what i see on the call history log

End Call (400 Bad Request(Bad Content-Length (larger than datagram)))


Hi there,

It could be because of wrong caller ID:

http://support.freephoneline.ca/entries ... -supported

Or:

You have a profile associated with your OBI device on Obi talk website and every time you change settings and reboot device, it will reload Obi profile from the website.

Please check those 2 items.

Regards,


I tried it and it didn't work.
I do not have a profile with Obitalk but i have a desktop app with freephoneonline.


I fixed my problem by Disable SIP ALG on my router
All working fine now.
BobyYoo
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 08/21/2014
SIP Device Name: OBI100
ISP Name: DSL
Computer OS: Windows 8
Router: Netgear WNDR4000

Disregard

Postby pitcritter » 09/04/2014

Mods, please delete
pitcritter
Active Poster
 
Posts: 54
Joined: 08/09/2010
Location: Niagara Falls ON/NY
SIP Device Name: Obi100/Obi110
ISP Name: eBox DSL
Computer OS: Win7 Ultimate x64
Router: Buffalo N300 w/ DD-WRT

Follow-Me, HEY Stop Following me!

Postby Bloodsong » 09/05/2014

I recently received a new phone number to go with my new work location.
Normally I would log in to my console and add this to my follow-me settings.

Today however, it seems someone has this set-up on their account already.
As it gives me no indicator of who owns this account, and to my knowledge does not send the account owner an e-mail or any other sort of notification.

How do I go about getting this removed from someone else's Follow-Me so I can add it to mine?
Or even more important, avoid getting phone calls not intended for me.
User avatar
Bloodsong
Tried and True
 
Posts: 362
Joined: 09/18/2009
Location: Simcoe County
SIP Device Name: Zoiper| Grandstream GXP2000
ISP Name: Tek Savvy Internet (DSL)
Computer OS: CentOS, Arch, Widows 7, AIX, AS/400
Router: Cisco ASA 5520
Smartphone Model: Samsung Galaxy Ace Q
Android Version: 2.3.6

Re: Follow-Me, HEY Stop Following me!

Postby Jake » 09/05/2014

You will have to get in touch with them via a support ticket to get the number removed from the other account. This isn't something that can be fixed in the forum unfortunately.
User avatar
Jake
Technical Support
 
Posts: 2731
Joined: 10/18/2009

A lot of things don't work

Postby fongo2u » 09/05/2014

Anybody else having problems with their Freephoneline account?
Can't change my address.
Can't get it to ring. (Outgoing is fine.)
Voicemail doesn't come on.
I could go on and on. Wondering if they're ending the service?
fongo2u
Just Passing Thru
 
Posts: 20
Joined: 02/17/2013
Computer OS: XP

Re: Follow-Me, HEY Stop Following me!

Postby yacir » 09/05/2014

Bloodsong wrote:I recently received a new phone number to go with my new work location.
Normally I would log in to my console and add this to my follow-me settings.

Today however, it seems someone has this set-up on their account already.
As it gives me no indicator of who owns this account, and to my knowledge does not send the account owner an e-mail or any other sort of notification.

How do I go about getting this removed from someone else's Follow-Me so I can add it to mine?
Or even more important, avoid getting phone calls not intended for me.



I second that!! I'm now not able to use mine as a "follow-me" number. it complaints that someone else is already using the number.
how could FPL allow users to add any number without going through some verification that a number being used as "follow me" is indeed owned by the person?

I have no clue who has been using my number as a "Follow-Me" for their account.
yacir
Just Passing Thru
 
Posts: 15
Joined: 06/24/2010
SIP Device Name: Linksys PAP2T
ISP Name: Teksavvy - DSL
Router: TP-Link ADSL2+ Modem/Router

Complaints from international calls to Freephoneline

Postby MAN » 09/08/2014

Hi,

I have issues with international caller. Some of my friends and business partners complained regarding calling to my freephoneline number here in Canada.

They were trying to call from their cellphones to my number 905-285-xxxx, but they always got message saying something like "....cannot call to this number, the number you are calling has a problem... ". The last complaints from them were on 2 Sept 2014 until 4 Sept 2014, and also in August 2014.

It has never have a problem before, when they called me.

One of the number they are calling from is +62-898174xxxx

Can someone please help me solve the problem?

I really appreciate for any helps to solve this issue.

Regards,
MAN
MAN
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 03/05/2013
SIP Device Name: Grandstream HT701
Firmware Version: 1.0.3.1
ISP Name: Start Communication Inc. (Cable)
Computer OS: Windows 7
Router: DLINK DIR-655

Re: Follow-Me, HEY Stop Following me!

Postby yacir » 09/09/2014

yacir wrote:
Bloodsong wrote:I recently received a new phone number to go with my new work location.
Normally I would log in to my console and add this to my follow-me settings.

Today however, it seems someone has this set-up on their account already.
As it gives me no indicator of who owns this account, and to my knowledge does not send the account owner an e-mail or any other sort of notification.

How do I go about getting this removed from someone else's Follow-Me so I can add it to mine?
Or even more important, avoid getting phone calls not intended for me.



I second that!! I'm now not able to use mine as a "follow-me" number. it complaints that someone else is already using the number.
how could FPL allow users to add any number without going through some verification that a number being used as "follow me" is indeed owned by the person?

I have no clue who has been using my number as a "Follow-Me" for their account.


ok, i got it resolved by a support ticket. it is not that somebody was using my number, but rather misunderstanding on how FPL call forwarding currently works (although I'm not pleased to know the way it works...but it is the way they have implemented it) .

so in summary:
when you have your account set as "call simultaneously", it basically auto-forwards to
1- your own number
2- any more numbers you have specified as "forwarding numbers"


since they implemented it that in case of simultaneously ring , they forward to the same number (to simulate calling to same number) in addition to other, you cannot use this number on any other account (as it is already being used as a forwarding number) .
yacir
Just Passing Thru
 
Posts: 15
Joined: 06/24/2010
SIP Device Name: Linksys PAP2T
ISP Name: Teksavvy - DSL
Router: TP-Link ADSL2+ Modem/Router

Complaints from international calls to Freephoneline

Postby MAN » 09/09/2014

Hi,

I have issues with international caller. Some of my friends and business partners complained regarding calling to my freephoneline number here in Canada.

They were trying to call from their cellphones to my number 905-285-xxxx, but they always got message saying something like "....cannot call to this number, the number you are calling has a problem... ". The last complaints from them were on 2 Sept 2014 until 4 Sept 2014, and also in August 2014.

It has never have a problem before, when they called me.

One of the number they are calling from is +62-898174xxxx

Can someone please help me solve the problem?

I really appreciate for any helps to solve this issue.

Regards,
MAN
MAN
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 03/05/2013
SIP Device Name: Grandstream HT701
Firmware Version: 1.0.3.1
ISP Name: Start Communication Inc. (Cable)
Computer OS: Windows 7
Router: DLINK DIR-655

one way audio

Postby burebista » 09/10/2014

Hi,

I just opend a tkt (just see under anonymous) so here I am again ... the tkt number is: Request #77745 "

Here is my issue:

Hi,

I bought the SIP codes few days ago and I try to connect my freephoneline account. My phone numner is 1514545xxxx

I use the Linksys/SPA2102-3.3.6 ATA with a tp-link td-w8951 modem/wireless router unit. The connections is DSL/FTTN 7M/1M with Teksavvy

I experience one way audio. I cannot hear the other party, but they can hear me.

What should I do?

Thanks,
burebista
One Hit Wonder
 
Posts: 1
Joined: 09/10/2014
SIP Device Name: Linksys/SPA2102-3.3.6
Firmware Version: 3.3.6
ISP Name: Teksavvy (DSL / FTTN) / 7M/1M
Computer OS: Windows 8.1
Router: a tp-link td-w8951

Re: Complaints from international calls to Freephoneline

Postby Fongo Support » 09/10/2014

MAN wrote:Hi,

I have issues with international caller. Some of my friends and business partners complained regarding calling to my freephoneline number here in Canada.

They were trying to call from their cellphones to my number 905-285-xxxx, but they always got message saying something like "....cannot call to this number, the number you are calling has a problem... ". The last complaints from them were on 2 Sept 2014 until 4 Sept 2014, and also in August 2014.

It has never have a problem before, when they called me.

One of the number they are calling from is +62-898174xxxx

Can someone please help me solve the problem?

I really appreciate for any helps to solve this issue.

Regards,
MAN


Hi there,

I suggest to open a ticket for this issue.

Please do so and send me PM with the ticket# once you have it.

Thanks,
User avatar
Fongo Support
Site Moderator
 
Posts: 1689
Joined: 01/01/2013

Re: one way audio

Postby Fongo Support » 09/10/2014

burebista wrote:Hi,

I just opend a tkt (just see under anonymous) so here I am again ... the tkt number is: Request #77745 "

Here is my issue:

Hi,

I bought the SIP codes few days ago and I try to connect my freephoneline account. My phone numner is 1514545xxxx

I use the Linksys/SPA2102-3.3.6 ATA with a tp-link td-w8951 modem/wireless router unit. The connections is DSL/FTTN 7M/1M with Teksavvy

I experience one way audio. I cannot hear the other party, but they can hear me.

What should I do?

Thanks,


Hi there,

Can you please confirm that device is setup as per below:

viewtopic.php?f=15&t=16160

Please let me know.

Thanks,
User avatar
Fongo Support
Site Moderator
 
Posts: 1689
Joined: 01/01/2013

phone rings but than ata disconnects everytime.

Postby scartown » 09/11/2014

Hi When the phone rings I pick up the phone and the ata disconnects and that's same for outgoing calls to. ive tried everything on my part but nothing seems to work. Please help...
papt2 linksys
scartown
Just Passing Thru
 
Posts: 2
Joined: 11/23/2011
SIP Device Name: PAP2T

Re: phone rings but than ata disconnects everytime.

Postby Fongo Support » 09/11/2014

scartown wrote:Hi When the phone rings I pick up the phone and the ata disconnects and that's same for outgoing calls to. ive tried everything on my part but nothing seems to work. Please help...
papt2 linksys

Hi there,

Can you please confirm that your device is configured *exactly* as per below?

viewtopic.php?f=15&t=16294

Please let me know.

Thanks,
User avatar
Fongo Support
Site Moderator
 
Posts: 1689
Joined: 01/01/2013

Long Distance

Postby smichael777ca » 09/11/2014

Hi Fongo/FPL. Just got this service a few weeks ago. I live in Markham, Ontario and i've been able to call/receive phone calls with no issue. However, I have one relative in Richmond Hill, Ontario that for some reason is unable to call me without long distance charges. I can call her fine, but when she calls me, phone says it's long distance for her.

Why is that?
smichael777ca
Just Passing Thru
 
Posts: 11
Joined: 09/03/2014
SIP Device Name: Grandstream HT701
Firmware Version: 1.0.6.1
ISP Name: Rogers Cable
Computer OS: Windows 8
Router: CGN3ROG

Re: Long Distance

Postby Fongo Support » 09/11/2014

smichael777ca wrote:Hi Fongo/FPL. Just got this service a few weeks ago. I live in Markham, Ontario and i've been able to call/receive phone calls with no issue. However, I have one relative in Richmond Hill, Ontario that for some reason is unable to call me without long distance charges. I can call her fine, but when she calls me, phone says it's long distance for her.

Why is that?

Hi there,

I suggest to open a support ticket for this issue.

This cannot be resolved in Public forums.

regards,
User avatar
Fongo Support
Site Moderator
 
Posts: 1689
Joined: 01/01/2013

Re: service down or just me :)?

Postby smichael777ca » 09/12/2014

How do I do that?
smichael777ca
Just Passing Thru
 
Posts: 11
Joined: 09/03/2014
SIP Device Name: Grandstream HT701
Firmware Version: 1.0.6.1
ISP Name: Rogers Cable
Computer OS: Windows 8
Router: CGN3ROG

Re: service down or just me :)?

Postby Fongo Support » 09/12/2014

smichael777ca wrote:How do I do that?

Hi there,

Please click on the link below:

http://support.fongo.com/anonymous_requests/new

regards,
User avatar
Fongo Support
Site Moderator
 
Posts: 1689
Joined: 01/01/2013

can not call some 905 number (long distance)

Postby ctm » 09/12/2014

I dialed 1 + 905, and kept getting message "this is a long distance call, please dial 1 or 0 as well as the number you are calling". I tried 1+, 0+, 01+ 905, when I triled 0+, 01+ the message was "not covered by Telus...". Anyone could give me a hint or how to solve this. Thank you very much.
ctm
Quiet One
 
Posts: 37
Joined: 05/16/2014
SIP Device Name: obi100
Firmware Version: 1.3.0.2815
ISP Name: teksavvy cable 25/2
Computer OS: windows 7

Not receiving incoming calls

Postby B3RNI3 » 09/15/2014

I have program my PAP2-NA box and is only able to make outgoing calls, when I try to call my fongo number the phone's not ringing. Can you advice me please.
B3RNI3
One Hit Wonder
 
Posts: 1
Joined: 09/15/2014
SIP Device Name: Linksys PAP2
Firmware Version: 3.1.22(LS)
ISP Name: phub.net.cable.rogers.com
Computer OS: windows 8
Router: SMC networks

SIP pass

Postby serko » 09/15/2014

I have updated the setting, as described
http://support.fongo.com/entries/297673 ... go-ATAwith the Grandstream HT-701 ATA adapter
and now I can't call because "That pass is not available".
Where I can find pass?

Thanks
serko
Just Passing Thru
 
Posts: 3
Joined: 08/21/2013

PreviousNext

Return to Community Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests