Page 1 of 1

cisco Spa112 version1.3.5(004) problem, help!!!

PostPosted: 11/09/2019
by luzhao
hi.Guys,
I just bought a brand new Cisco Spa112 Version1.3.5(004) from Canada computer.
I followed all the configuration for spa112 Version1.3.3(015),
and plus changed this:

Handle VIA received: yes
Handle VIA rport: yes
Substitute VIA Addr: yes

but somehow only one way call, Only receive call no outgoing call.
Is there any extra setup for Version1.3.5?
This morning I reset the ATA and reloaded everything but same thing happened , only one way
Please help.
Thank you so much

Re: cisco Spa112 version1.3.5(004) problem, help!!!

PostPosted: 11/09/2019
by Liptonbrisk
1) What brand and model modem are you using?

2) What brand and model router are you using?

Re: cisco Spa112 version1.3.5(004) problem, help!!!

PostPosted: 11/09/2019
by luzhao
hi, Lip.
The modem is Cisco model DPC3008,
The router is Linksys model EA6500
I am using carrytel cable which under cogeco

Please let me know if any further info. needed.
Thank you so much!

Re: cisco Spa112 version1.3.5(004) problem, help!!!

PostPosted: 11/09/2019
by Liptonbrisk
Oh, no outgoing call? I misread and thought this was a one-way audio issue. What happens after you dial?

1. Check your dial plan: viewtopic.php?f=15&t=16206#p64088
Use the PDF guide.

2. Are outgoing calls reaching FPL’s server?
Login at https://www.freephoneline.ca/callLogs.
Check your outgoing call logs.

If you mean there’s no outgoing audio instead, that’s a different problem. In that case, click http://forums.redflagdeals.com/anyone-h ... #p26234003 and follow steps 1 through 15 towards the bottom of that post.

Re: cisco Spa112 version1.3.5(004) problem, help!!!

PostPosted: 11/09/2019
by luzhao
when I try to make a phone call , only dial the first number like 4, the busy line signal kick in.
this afternoon,I just borrowed a Linksys adpater( Model PAP2T,maybe 10 years old ) from my friend who used FLP for long time.
His adapter works fine .
Is there any setting between Linksys router and Cisco spa112 (1.3.5 version),
or some other setting for cisco spa112 (1.3.5 version)
I used spa112(1.3.3) to do the config.
may some different?
thanks

Re: cisco Spa112 version1.3.5(004) problem, help!!!

PostPosted: 11/09/2019
by Liptonbrisk
The problem you're describing is typically due to a dial plan syntax issue in your ATA. Check your dial plan for typos or errors.
Refer to page 5 of the PDF guide: viewtopic.php?f=15&t=16206#p64088.

Login to your ATA. Navigate to Voice-->Line Status-->Last Called Number. If you just see "4", using your example, or incomplete phone numbers, you
should know what the problem is: the problem is your dial plan in the ATA. If the ATA is simply sending "4" out, that's insufficient to complete the call.
There's a problem with the ATA's dial plan.

Router settings are not the problem.


By the way, the engineering team that designed the PAP series left and eventually started designing Obihai ATAs. They are the true successors and not the SPA series.

https://forums.redflagdeals.com/freepho ... #p21479663
Pianoguy wrote:The PAP/SPA family of ATAs were an industry standard for many years until Linksys EOL'd them in 2012. Did you know that not only were Sipura and Obihai ATAs designed by the same engineers, those engineers also invented the ATA at Komodo technology 15+ years ago? OBi ATAs are really the latest versions of the PAP/SPA ATAs - granted, with more/better call routing features, better hardware, and better audio quality - but the hundreds of thousands of people who used PAP/SPA ATAs before Obihai went on the market would likely not call a genuine PAP/SPA garbage (with the possible exception of the SPA3xxx).