Three way call

Have a question or problem with your Fongo application? This forum is the place to get help from both staff and fellow community members.

Three way call

Postby Grundewalt » 05/23/2018

Hi
I made a quick search but only references to Free conference call came up.
with FPL or Fongo I read that it might possible to put the first call in waiting then call the second number etc..
Is it true ?
Grundewalt
Just Passing Thru
 
Posts: 4
Joined: 05/23/2018

Share On:

Re: Three way call

Postby Liptonbrisk » 05/23/2018

Yes, it's true. Typically, wireless, touch-tone phones have a "flash" button that puts the first caller on hold. You then dial the second number. Once the call connects, press "flash" again to merge the calls (3-way call).
"Flash" is also the same thing as quickly pressing the receiver (hook) down on older phones.

Freephoneline supports up to two simultaneous channels at any given time (1 outgoing and 1 incoming; 2 incoming; or 2 outgoing channels).
Please do not send me emails; I do not work for nor represent Freephoneline or Fongo. Post questions on the forums so that others may learn from responses or assist you. Thank you. If you have an issue with your account or have a billing issue, submit a ticket here: https://support.fongo.com/hc/en-us/requests/new. Visit http://status.fongo.com/ to check FPL/Fongo service status. Freephoneline setup guides can be found at viewforum.php?f=15.
User avatar
Liptonbrisk
Technical Support
 
Posts: 754
Joined: 04/26/2010
SIP Device Name: OBi202
Firmware Version: 3.2.2 (Build:5921EX)
ISP Name: Cable
Computer OS: Windows 10 x64 Pro
Router: Asuswrt-Merlin

Re: Three way call

Postby Grundewalt » 05/23/2018

in fact I was interested more in FPL Desktop Softphone. I tried using Star * but it would not work..Nor #...
What would be 'FLASH' ?
Grundewalt
Just Passing Thru
 
Posts: 4
Joined: 05/23/2018

Re: Three way call

Postby Liptonbrisk » 05/23/2018

Unfortunately, I don't see a way of doing it using the desktop app, which I rarely use. I see no way of initiating another call session. I would venture on the side of believing it's not possible, but perhaps I'm missing something and someone will correct me.

If I'm right, then the alternative for desktop app users is this: https://www.freephoneline.ca/features/c ... e-calling/.
Please do not send me emails; I do not work for nor represent Freephoneline or Fongo. Post questions on the forums so that others may learn from responses or assist you. Thank you. If you have an issue with your account or have a billing issue, submit a ticket here: https://support.fongo.com/hc/en-us/requests/new. Visit http://status.fongo.com/ to check FPL/Fongo service status. Freephoneline setup guides can be found at viewforum.php?f=15.
User avatar
Liptonbrisk
Technical Support
 
Posts: 754
Joined: 04/26/2010
SIP Device Name: OBi202
Firmware Version: 3.2.2 (Build:5921EX)
ISP Name: Cable
Computer OS: Windows 10 x64 Pro
Router: Asuswrt-Merlin

Re: Three way call

Postby Grundewalt » 05/24/2018

I tried that but for some particular reason, when I try to call the local conference number and then dial in the PIN which is my FPL number+# there is this message that it is an invalid PIN
I tried with a Fongo number and it works..

Maybe it is not working with FPL...

so I was thinking maybe there is a easier way to be with two ppl in a call, with FPL and desktop app.

You say FPL is supporting 2 outgoing channels. How can this be accomplished using only the dialpad of the softphone ? That should have been the question I see now,
Grundewalt
Just Passing Thru
 
Posts: 4
Joined: 05/23/2018

Re: Three way call

Postby Liptonbrisk » 05/24/2018

Grundewalt wrote:I tried that but for some particular reason, when I try to call the local conference number and then dial in the PIN which is my FPL number+# there is this message that it is an invalid PIN
I tried with a Fongo number and it works..

Maybe it is not working with FPL...


It works fine for me, and they even mention downloading the app at https://www.freephoneline.ca/features/c ... e-calling/. So accounts for desktop app users must work.
If your FPL phone number (without the 1 in front) doesn't work, then submit a ticket: https://support.fongo.com/hc/en-us/requests/new.
Select "Freephoneline Desktop Application"--->"My Account Inquiry" for the issue type.


How can this be accomplished using only the dialpad of the softphone ?


As far as I can tell, you can't when using the desktop app:
posting.php?mode=quote&f=8&p=75578#pr75577
Please do not send me emails; I do not work for nor represent Freephoneline or Fongo. Post questions on the forums so that others may learn from responses or assist you. Thank you. If you have an issue with your account or have a billing issue, submit a ticket here: https://support.fongo.com/hc/en-us/requests/new. Visit http://status.fongo.com/ to check FPL/Fongo service status. Freephoneline setup guides can be found at viewforum.php?f=15.
User avatar
Liptonbrisk
Technical Support
 
Posts: 754
Joined: 04/26/2010
SIP Device Name: OBi202
Firmware Version: 3.2.2 (Build:5921EX)
ISP Name: Cable
Computer OS: Windows 10 x64 Pro
Router: Asuswrt-Merlin


Return to Customer Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests