HT701 firmware 1.0.6.1

Here you can post your own working configurations of hardware or software to share with other users who may be using the same device!
Fongo recommends Fongo Home Phone for a fully supported Home Phone system for only $4.95/mo
Forum rules
DISCLAIMER
This forum is for those users who have already purchased a configuration file with the SIP settings needed to configure any SIP compatible device.

1. Please use this forum only as a means to share your configuration advice and guides for ATA devices and SIP clients that you are using with our service.
2. For any questions relating to device configuration, please use the other forum sections or post your question directly in the device topic that your question is meant for.
3. Please title your topics with only the name and model of your device so users can easily find the information they need.
4. Preferable format for posting here is compressing your screenshots of your successfully configured device into a .zip file, and post a brief description of the configuration.

Please stay on topic
Post Reply
User avatar
Jake
Technical Support
Posts: 2825
Joined: 10/18/2009

HT701 firmware 1.0.6.1

Post by Jake »

Credits to Val, thank you for your help.

The attached PDF will help you set up your HT701 firmware 1.0.6.1 device from scratch. It is a known working configuration so if you are having troubles with your HT701 firmware 1.0.6.1 reset back to defaults and follow this guide.

Edit by LiptonBrisk: Set “SIP Registration Failure Retry Wait Time” to 120 seconds.

Enabling "Allow Incoming SIP Messages from SIP Proxy Only" is a good idea for preventing SIP scanners/hackers. However, you may want to change that setting to "No" because FPL to FPL and Fongo to FPL calls may not work with that setting enabled, depending on the server being used and how switches FPL uses are configured. Fongo Home Phone has this setting disabled.

Do what Mango wrote below.
.
Attachments
Grandstream HT701 ATA Config FreePhoneLine.pdf
(439 KiB) Downloaded 2258 times
Mango
Tried and True
Posts: 411
Joined: 08/14/2014
SIP Device Name: OBi110
Firmware Version: 1.3.0 (Build: 2824)
ISP Name: Telus
Computer OS: Windows 7
Router: Toastman Tomato

Re: HT701 firmware 1.0.6.1

Post by Mango »

To prevent one-way or no audio with the new FPL switches, the firmware of your device may need to be updated. You should be using at least 1.0.7.3. You may download the latest version from http://www.grandstream.com/support/firmware.

Once the new firmware is installed, set SIP REGISTER Contact Header Uses to WAN address.
mh1983
Lightly Seasoned
Posts: 234
Joined: 01/14/2014
SIP Device Name: Grandstream HT-701
Firmware Version: 1.0.10.3
ISP Name: Teksavvy Cable
Computer OS: Windows 10 64 bit
Router: Linksys WRT N600 on DD-WRT
Smartphone Model: BlackBerry Q10
Contact:

Re: HT701 firmware 1.0.6.1

Post by mh1983 »

Appreciate the original guide and Mango's callout for the latest firmware.

I can confirm later, but I believe there are a few more newly added fields for the latest HT701 firmware. I presume that, so long as we configure using the PDF and Mango's update, we can keep the rest of the fields at the default settings?
mh1983
Lightly Seasoned
Posts: 234
Joined: 01/14/2014
SIP Device Name: Grandstream HT-701
Firmware Version: 1.0.10.3
ISP Name: Teksavvy Cable
Computer OS: Windows 10 64 bit
Router: Linksys WRT N600 on DD-WRT
Smartphone Model: BlackBerry Q10
Contact:

Re: HT701 firmware 1.0.6.1

Post by mh1983 »

Has anyone tested the latest firmware (1.0.8.1) on the HT701? Release Notes are here: http://www.grandstream.com/sites/defaul ... .0.8.2.pdf
mh1983
Lightly Seasoned
Posts: 234
Joined: 01/14/2014
SIP Device Name: Grandstream HT-701
Firmware Version: 1.0.10.3
ISP Name: Teksavvy Cable
Computer OS: Windows 10 64 bit
Router: Linksys WRT N600 on DD-WRT
Smartphone Model: BlackBerry Q10
Contact:

Re: HT701 firmware 1.0.6.1

Post by mh1983 »

Has anyone tested the update Ht701 firmware?
mh1983
Lightly Seasoned
Posts: 234
Joined: 01/14/2014
SIP Device Name: Grandstream HT-701
Firmware Version: 1.0.10.3
ISP Name: Teksavvy Cable
Computer OS: Windows 10 64 bit
Router: Linksys WRT N600 on DD-WRT
Smartphone Model: BlackBerry Q10
Contact:

Re: HT701 firmware 1.0.8.2 is A-OK!

Post by mh1983 »

Took the plunge and upgraded to 1.0.8.2. Worked like a charm! No extra config required.

Just an FYI to any HT701 users. Thanks!
mh1983
Lightly Seasoned
Posts: 234
Joined: 01/14/2014
SIP Device Name: Grandstream HT-701
Firmware Version: 1.0.10.3
ISP Name: Teksavvy Cable
Computer OS: Windows 10 64 bit
Router: Linksys WRT N600 on DD-WRT
Smartphone Model: BlackBerry Q10
Contact:

Re: HT701 firmware 1.0.6.1

Post by mh1983 »

After a few days, I started to observe that my ATA didn't register to the FPL servers unless I did a reboot. Fongo support suggested the following setting that I wanted to share here in case there are any HT701 users out there still:

Set "Enable SIP Options Keep-Alive" to "Yes."

Since then, my connection has been rock solid. Just wanted to share that. Thanks, Fongo/FPL!!
dover19
Just Passing Thru
Posts: 5
Joined: 09/22/2012
SIP Device Name: HT701
Firmware Version: 1.0.8.2
ISP Name: Ebox Cable
Computer OS: Windows 7/10
Router: DIR-615

Re: HT701 firmware 1.0.6.1

Post by dover19 »

Just to confirm, this means I'm on firmware 1.0.8.2 right:

Code: Select all

Software Version: 	  Program-- 1.0.8.2    Bootloader -- 1.0.0.9    Core -- 1.0.8.2    Base -- 1.0.8.2
  CPE -- 
I just bought a HT701 and I'm trying to set it up. Didn't update the firmware or anything.
mh1983
Lightly Seasoned
Posts: 234
Joined: 01/14/2014
SIP Device Name: Grandstream HT-701
Firmware Version: 1.0.10.3
ISP Name: Teksavvy Cable
Computer OS: Windows 10 64 bit
Router: Linksys WRT N600 on DD-WRT
Smartphone Model: BlackBerry Q10
Contact:

Re: HT701 firmware 1.0.6.1

Post by mh1983 »

Yep, looks like it!
mh1983
Lightly Seasoned
Posts: 234
Joined: 01/14/2014
SIP Device Name: Grandstream HT-701
Firmware Version: 1.0.10.3
ISP Name: Teksavvy Cable
Computer OS: Windows 10 64 bit
Router: Linksys WRT N600 on DD-WRT
Smartphone Model: BlackBerry Q10
Contact:

Re: HT701 firmware 1.0.6.1

Post by mh1983 »

I posted a guide that covers the FPL config for an HT701 on 1.0.8.2. See here:

http://forum.fongo.com/viewtopic.php?f=15&t=18839
Post Reply