Linksys PAP2T-NA

Here you can post your own working configurations of hardware or software to share with other users who may be using the same device!
Fongo recommends Fongo Home Phone for a fully supported Home Phone system for only $4.95/mo
Forum rules
DISCLAIMER
This forum is for those users who have already purchased a configuration file with the SIP settings needed to configure any SIP compatible device.

1. Please use this forum only as a means to share your configuration advice and guides for ATA devices and SIP clients that you are using with our service.
2. For any questions relating to device configuration, please use the other forum sections or post your question directly in the device topic that your question is meant for.
3. Please title your topics with only the name and model of your device so users can easily find the information they need.
4. Preferable format for posting here is compressing your screenshots of your successfully configured device into a .zip file, and post a brief description of the configuration.

Please stay on topic

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby dibsmft » 10/03/2012

kevinzhang:
I don't quite understand what your problem is. Could you explain more clearly?
dibsmft
*Go-To Guy*
 
Posts: 651
Joined: 05/11/2011
Location: St. John's NL
SIP Device Name: Yealink T22 (SPA3102 GS286)
Firmware Version: 7.60.0.110
ISP Name: Bell-Aliant DSL
Computer OS: Linux Mint
Router: Speedstream 6520
Smartphone Model: Google Nexus 5
Android Version: 3.2.1

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby FONGO_mike » 10/04/2012

The number of rings you have set up before voice mail should not affect whether or not the phone rings. Have you changed any other settings?
L3 Escalation Support Specialist
Fibernetics
Please contact me for your FPL DSL issues. For phone issues, please open a support ticket by going here.
Never give out personal information or access to your computer to somebody you don't know, Fongo staff will never ask for your username or password.
User avatar
FONGO_mike
Site Moderator
 
Posts: 1095
Joined: 12/22/2011
Location: Fibernetics Head Office
SIP Device Name: Grandstream 286/TG701
ISP Name: www.worldline.ca
Computer OS: Windows 7/ Windows XP/Windows Vista
Router: TG784. 780, 585, 546.
Smartphone Model: Bold 9900

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby moneytoronto » 10/15/2012

Have the following problem:
when someone calls me, the phone rings, I pick up the phone, but can't hear anything.
People can hear me on the other end.

D-Link router DIR-601, Linksys PAP2-NA
moneytoronto
Just Passing Thru
 
Posts: 6
Joined: 10/15/2012
SIP Device Name: PAP2-NA
ISP Name: Teksavvy
Router: D-link

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby sony7408 » 10/30/2012

PAP2-NA.10.2012.zip
_my voip device is worked now,after i try to changer my other setting...they 're all my setting zip folder pictures..
(744.84 KiB) Downloaded 645 times
sony7408
Just Passing Thru
 
Posts: 4
Joined: 10/26/2012
SIP Device Name: LINKSYS PAP2T-NA
ISP Name: VIF cable
Computer OS: win7
Router: netgear WNDR3300

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby cu2o2o2 » 11/01/2012

kevinzhang wrote:Thank you for your posting! I got a problem, need your help. My phone's answeing service only works on Ring time is 2 second, if I change to 4 or 6 second, it doesn't work. Is somewhere need to set up on my linksys pap2t-NA?

Thanks!


There is nothing to change in your PAP2T.

You need to log in to your FPL online account and change the "Rings before voicemail" to 5 in the Voicemail tab.
Then, set your phone to answer after either 2 or 4 rings (6 rings will not work for obvious reason). Now all your incoming calls will be answered by your phone's voicemail/answering system if you do not pick up the call. :).

I hope I interpreted your problem correctly.
.

You agree to read my posts at your own risk.
cu2o2o2
Lightly Seasoned
 
Posts: 227
Joined: 04/06/2010
Location: Brampton, ON
SIP Device Name: Double-NAT PAP2T-NA
Firmware Version: 5.1.6 (LS)
ISP Name: Rogers Express with SB5101
Computer OS: Win7 32-bit for DV softphone
Router: WNR3500L behind DIR-615C1

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby jay632 » 12/02/2012

don't know why, i've been getting a lot of no incoming calls lately... I had to do factory reset.... Don't try this is your good with this kind of stuff:
make sure you know the username and password for the device, otherwise, you'd be lock out.
1 on your phone, dial * * * *7 3 7 3 8 # ,
2 re enter all the information from the pdf in the first post.

This also gets rid of that annoying 3 beep startup sound (even though you cleared all voice messages) somehow.

Not sure, but it could of been a combination of my router and this device that's given me problems. Tired of mom nagging me about no calls coming in...
jay632
Just Passing Thru
 
Posts: 12
Joined: 06/09/2012

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby HomeMax » 12/07/2012

Hi:
I have installed the device and the phone worked with no problem, but than I brought the Linksys pap2t_na to another location and with bell's DSL internet connection, when I plaged it in, I got the tone with no problem, when I dail the number, the phone tells me:" That is the wrong passwork". What is wrong? What should I do?

Thanks!
HomeMax
Just Passing Thru
 
Posts: 3
Joined: 12/07/2012
SIP Device Name: Linksys PAP2T-NA
Firmware Version: latest
ISP Name: Bell DSL 6mb
Computer OS: Windows 7
Router: Bell's 2wire

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby dibsmft » 12/07/2012

Make sure that you have put the correct password into the ATA.
dibsmft
*Go-To Guy*
 
Posts: 651
Joined: 05/11/2011
Location: St. John's NL
SIP Device Name: Yealink T22 (SPA3102 GS286)
Firmware Version: 7.60.0.110
ISP Name: Bell-Aliant DSL
Computer OS: Linux Mint
Router: Speedstream 6520
Smartphone Model: Google Nexus 5
Android Version: 3.2.1

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby HomeMax » 12/10/2012

I have done all the configuration before, where can I put my password into the ATA?
HomeMax
Just Passing Thru
 
Posts: 3
Joined: 12/07/2012
SIP Device Name: Linksys PAP2T-NA
Firmware Version: latest
ISP Name: Bell DSL 6mb
Computer OS: Windows 7
Router: Bell's 2wire

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby HomeMax » 12/10/2012

Now, I have forwarded all my incoming calls to my cell and the calls can go through, but the out-calls still not go through.

Please help.
HomeMax
Just Passing Thru
 
Posts: 3
Joined: 12/07/2012
SIP Device Name: Linksys PAP2T-NA
Firmware Version: latest
ISP Name: Bell DSL 6mb
Computer OS: Windows 7
Router: Bell's 2wire

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby dibsmft » 12/10/2012

The username and password should go into the configuration for Line ! or Line 2 in the ATA set up. Have you visited the configuration web pages?
dibsmft
*Go-To Guy*
 
Posts: 651
Joined: 05/11/2011
Location: St. John's NL
SIP Device Name: Yealink T22 (SPA3102 GS286)
Firmware Version: 7.60.0.110
ISP Name: Bell-Aliant DSL
Computer OS: Linux Mint
Router: Speedstream 6520
Smartphone Model: Google Nexus 5
Android Version: 3.2.1

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby Danny » 12/11/2012

I have a couple of issues. I have a 2wire Modem from Bell with the Linksys ata plugged into it.

Things I have done to try and resolve my issues:

NAT mapping yes, keep alive yes

STUN is yes

port 5060 (also forwarded this in the 2wire configuration settings)

call plan ( [23456789]11 | *xxx. | <:1>[2-9]xx[2-9]xxxxxxS0 | 1[2-9]xx[2-9]xxxxxxS0 | 011xxxxxxx. | [#*x][*x][*x][*x][*x][*x][*x][*x][*x][*x][*x][*x]. )

cpc delay 10, cpc duration 0

Issues:
1) Incoming call...always shows on call display. 50% of time I can answer, other 50% there is no one there....the caller ends up getting voice mail and can leave a message.

2) On occassion if I make a call and then hang up and go to make another call, I have no dial tone...it can take up to a minute to get it back.

3) While talking on the phone, there is a distinct hum inthe background...ie the audio is not crisp. I have tried both G711u and G729a as my preferred codec....doesn't make a difference.

I also followed the advice posted by a user "Mango" and this made no difference to the effectiveness of FPL
Please help.
Danny
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 12/11/2012
SIP Device Name: linksys pap2t
Firmware Version: 5.1.6
ISP Name: bell
Computer OS: xp

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby dibsmft » 12/12/2012

Danny wrote:I have a couple of issues.


Issues:
1) Incoming call...always shows on call display. 50% of time I can answer, other 50% there is no one there....the caller ends up getting voice mail and can leave a message.

2) On occassion if I make a call and then hang up and go to make another call, I have no dial tone...it can take up to a minute to get it back.

3) While talking on the phone, there is a distinct hum inthe background...ie the audio is not crisp. I have tried both G711u and G729a as my preferred codec....doesn't make a difference.

I also followed the advice posted by a user "Mango" and this made no difference to the effectiveness of FPL
Please help.


When you added STUN server did you also enter a stun server (for example, stun.callwithus.com)?
If you have hum in the background you probably have the ATA too close to another device or power supply. Make sure the ATA is well away from its own switching power supply.
dibsmft
*Go-To Guy*
 
Posts: 651
Joined: 05/11/2011
Location: St. John's NL
SIP Device Name: Yealink T22 (SPA3102 GS286)
Firmware Version: 7.60.0.110
ISP Name: Bell-Aliant DSL
Computer OS: Linux Mint
Router: Speedstream 6520
Smartphone Model: Google Nexus 5
Android Version: 3.2.1

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby Danny » 12/12/2012

I will move the ATA immediately.
I did not use any STUN server as I did not know there was one....I will try this too. Please check back so I can let you know how I made out.
Really appreciate your help.
Danny
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 12/11/2012
SIP Device Name: linksys pap2t
Firmware Version: 5.1.6
ISP Name: bell
Computer OS: xp

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby Danny » 12/12/2012

Please HELP
I have moved the ATA....still hearing a hum in the background
I have added the stun.callwithus.com in the STUN server box. Incoming call...still 50% work, 50% rings, but when I go to answer no one is there...continues to go to voicemail.
I have no idea what to do.

Bell 2wire modem, DSL with dryloop.
Danny
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 12/11/2012
SIP Device Name: linksys pap2t
Firmware Version: 5.1.6
ISP Name: bell
Computer OS: xp

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby FONGO_mike » 12/12/2012

Hi Danny,

this may sound strange but have you tried a different power bar/adapter/power outlet?
L3 Escalation Support Specialist
Fibernetics
Please contact me for your FPL DSL issues. For phone issues, please open a support ticket by going here.
Never give out personal information or access to your computer to somebody you don't know, Fongo staff will never ask for your username or password.
User avatar
FONGO_mike
Site Moderator
 
Posts: 1095
Joined: 12/22/2011
Location: Fibernetics Head Office
SIP Device Name: Grandstream 286/TG701
ISP Name: www.worldline.ca
Computer OS: Windows 7/ Windows XP/Windows Vista
Router: TG784. 780, 585, 546.
Smartphone Model: Bold 9900

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby Danny » 12/12/2012

I did move the ATA to a different location in the house....new plug. Makes no difference.
I also forwared the ports on the modem 5060-6060 and 10000-20000
I cannot seem to solve the issues.
Please help!
Danny
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 12/11/2012
SIP Device Name: linksys pap2t
Firmware Version: 5.1.6
ISP Name: bell
Computer OS: xp

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby Jake » 12/12/2012

Is "Use Pref Codec Only" set to yes or no? If it is set to yes it might explain why you do not get all calls.

The ATA could be faulty. Is it new? Did you get it off Ebay or from China? Some of those have been known to be pretty bad.

The only other thing that comes to mind for the humm is the FXS Port Gain at the bottom of the Regional tab. Mine is set at -3 for in and out.
User avatar
Jake
Technical Support
 
Posts: 2748
Joined: 10/18/2009

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby Danny » 12/12/2012

Preferred codex only is set to NO
ATA is new...bought on ebay, but from a seller in Canada. If it is defective, that would be a problem....I am starting to wonder.

Despite all I have done I remain hopeful someone will be able to help me solve this.

1) Missing incoming calls (rings, shows on cid) but cannot answer...only with 50% of the calls though.

2) Hmmm in the background for all phone calls.

I will take any and all ideas and try them.
Danny
Just Passing Thru
 
Posts: 5
Joined: 12/11/2012
SIP Device Name: linksys pap2t
Firmware Version: 5.1.6
ISP Name: bell
Computer OS: xp

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby dibsmft » 12/13/2012

I would stat by taking the ATA out of the DMZ and, instead forward the required ports to the ATA. Usually the router DMZ allows all ports through that are not already forwarded to some device so communications with the ATA can still be spoiled.
dibsmft
*Go-To Guy*
 
Posts: 651
Joined: 05/11/2011
Location: St. John's NL
SIP Device Name: Yealink T22 (SPA3102 GS286)
Firmware Version: 7.60.0.110
ISP Name: Bell-Aliant DSL
Computer OS: Linux Mint
Router: Speedstream 6520
Smartphone Model: Google Nexus 5
Android Version: 3.2.1

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby jay632 » 12/21/2012

Anyone else had this problem? Today, my phone died, i've been using the settings under my account settings for months, today it died. Inbound/Outbound Proxy: voip.freephoneline.ca. But on the email i got, the settings was Realm: sip.fongo.com. So i changed the inbound/outbound to that and it worked again? which proxy are you guys using?
jay632
Just Passing Thru
 
Posts: 12
Joined: 06/09/2012

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby boomcha » 01/03/2013

jay632 wrote:Anyone else had this problem? Today, my phone died, i've been using the settings under my account settings for months, today it died. Inbound/Outbound Proxy: voip.freephoneline.ca. But on the email i got, the settings was Realm: sip.fongo.com. So i changed the inbound/outbound to that and it worked again? which proxy are you guys using?


Hey Jay, how are things working with sip.fongo.com for you? Reliable?
boomcha
Just Passing Thru
 
Posts: 7
Joined: 04/12/2012
SIP Device Name: Linksys PAP2T-NA
Router: Linksys E4200 running Tomato

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby Funkytown » 01/03/2013

Hey guys, I thought this website would be useful plus it's got a full page for those who still need help and guidance along with pictures setting the PAP2T-NA device with Fongo/freephoneline.

http://blog.voipdiy.com/2012/02/dell-vo ... -voip.html
User avatar
Funkytown
Technical Support
 
Posts: 460
Joined: 04/01/2010
SIP Device Name: Cisco SPA112
Firmware Version: 1.4.1 (SR5) Oct 14 2
ISP Name: Cik Telecom
Computer OS: Windows 10
Router: Zyxel EMG2926
Smartphone Model: LG G8 Thinq
Android Version: Android Q

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby jay632 » 01/19/2013

boomcha wrote:
jay632 wrote:Anyone else had this problem? Today, my phone died, i've been using the settings under my account settings for months, today it died. Inbound/Outbound Proxy: voip.freephoneline.ca. But on the email i got, the settings was Realm: sip.fongo.com. So i changed the inbound/outbound to that and it worked again? which proxy are you guys using?


Hey Jay, how are things working with sip.fongo.com for you? Reliable?


So my phone was unable to make out going calls again the other day, i had to switch from voip.freephoneline.ca to sip.fongo.com . I know they are making a transition or something. I just hate changing it so often now.
jay632
Just Passing Thru
 
Posts: 12
Joined: 06/09/2012

Re: Linksys PAP2T-NA

Postby shahram_zm » 01/22/2013

jay632 wrote:Anyone else had this problem? Today, my phone died, i've been using the settings under my account settings for months, today it died. Inbound/Outbound Proxy: voip.freephoneline.ca. But on the email i got, the settings was Realm: sip.fongo.com. So i changed the inbound/outbound to that and it worked again? which proxy are you guys using?


I had the same problem, but i fixed it by changing from voip.freephoneline.ca to voip.fongo.com for both inbound and outbound proxy.
Now, It's working just fine for me.
sip.fongo.com , I tried it first, but some issues, sometime no outgoing call !!!
shahram_zm
Just Passing Thru
 
Posts: 2
Joined: 08/03/2009

PreviousNext

Return to Device Configuration Sharing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron