Siphon for iPhone

Here you can post your own working configurations of hardware or software to share with other users who may be using the same device!
Fongo recommends Fongo Home Phone for a fully supported Home Phone system for only $4.95/mo
Forum rules
DISCLAIMER
This forum is for those users who have already purchased a configuration file with the SIP settings needed to configure any SIP compatible device.

1. Please use this forum only as a means to share your configuration advice and guides for ATA devices and SIP clients that you are using with our service.
2. For any questions relating to device configuration, please use the other forum sections or post your question directly in the device topic that your question is meant for.
3. Please title your topics with only the name and model of your device so users can easily find the information they need.
4. Preferable format for posting here is compressing your screenshots of your successfully configured device into a .zip file, and post a brief description of the configuration.

Please stay on topic

Siphon for iPhone

Postby laurent » 08/12/2010

I have just installed the free Siphon application on my iPhone 3G, and set it up top work with my FPL account.

It works really, really well. This app is great because:
- It supports DTMF (unlike Fring and Nimbuzz!)
- Supports the G729 codec
- Free

Since my iPhone is jailbroken, I can even leave Siphon in background, lock the phone, and receive calls!

Here's my settings.

Main settings screen:
main.jpg


From the main screen, press "Advanced settings" to setup the proxy.
advanced.jpg


From the main screen, press "Phone settings", then "Codec" (also in Phone Settings, I turned on Keypad sound, because I like it.)
codec.jpg


That's it! Works great.
laurent
*Go-To Guy*
 
Posts: 532
Joined: 08/06/2010
SIP Device Name: Grandstream HT-502
Firmware Version: 1.0.1.63
ISP Name: DSL TekSavvy
Computer OS: OSX Snow Leopard
Router: Linksys WRT54GL w/tomato

Re: Siphon for iPhone

Postby kakgungor » 08/12/2010

Is it possible to get this app for an iPhone that isn't jailbroken?
kakgungor
Quiet One
 
Posts: 27
Joined: 06/23/2010

Re: Siphon for iPhone

Postby laurent » 08/12/2010

Unfortunately no. Siphon is only available in Cydia.

Apple has rejected this app 6 times already, for various reasons.
laurent
*Go-To Guy*
 
Posts: 532
Joined: 08/06/2010
SIP Device Name: Grandstream HT-502
Firmware Version: 1.0.1.63
ISP Name: DSL TekSavvy
Computer OS: OSX Snow Leopard
Router: Linksys WRT54GL w/tomato

Re: Siphon for iPhone

Postby yanyu » 08/31/2010

Siphon does not work on my iphone 3GS 4.0.1

there's nothing under the setting :|
yanyu
One Hit Wonder
 
Posts: 1
Joined: 08/31/2010

Re: Siphon for iPhone

Postby laurent » 08/31/2010

Siphon is not listed in the central part of the general Settings app?

Try to uninstall and reinstall it then.

Or perhaps go grab the latest build (2.3RC4) from the developer's site: http://code.google.com/p/siphon/downloads/list
laurent
*Go-To Guy*
 
Posts: 532
Joined: 08/06/2010
SIP Device Name: Grandstream HT-502
Firmware Version: 1.0.1.63
ISP Name: DSL TekSavvy
Computer OS: OSX Snow Leopard
Router: Linksys WRT54GL w/tomato

Re: Siphon for iPhone

Postby IgalSc » 12/29/2010

I've setup Siphon on my iPhone 3GS the same way as on screenshots, but i get this error :
Invalid value for username or server
IgalSc
One Hit Wonder
 
Posts: 1
Joined: 12/29/2010
SIP Device Name: iPhone 3GS
Firmware Version: 4.0.1
ISP Name: ACANAC DSL
Computer OS: iOS

Re: Siphon for iPhone

Postby laurent » 01/02/2011

I assume you've purchased your SIP configuration form FPL? Make sure you're typing the username as your full phone number (with "1"), and the password properly with capitalizations.

As for server, it's "voip.freephoneline.ca", make sure there's no typos there.
laurent
*Go-To Guy*
 
Posts: 532
Joined: 08/06/2010
SIP Device Name: Grandstream HT-502
Firmware Version: 1.0.1.63
ISP Name: DSL TekSavvy
Computer OS: OSX Snow Leopard
Router: Linksys WRT54GL w/tomato

Re: Siphon for iPhone

Postby yacir » 04/14/2011

did you try it over 3G?
yacir
Just Passing Thru
 
Posts: 15
Joined: 06/24/2010
SIP Device Name: Linksys PAP2T
ISP Name: Teksavvy - DSL
Router: TP-Link ADSL2+ Modem/Router

Re: Siphon for iPhone

Postby seagame2001 » 08/08/2011

I got siphon for my iphone 4 and I purchased sip configuration from FPL already and I entered as your screen shoot but when I open siphone app and it crashed when dial then hit sip to call

Help please thanks
seagame2001
Tried and True
 
Posts: 394
Joined: 11/27/2010
SIP Device Name: Linksys PAP2T
Firmware Version: Groundwire
ISP Name: 3web
Computer OS: Windows 7
Router: Dlink-DD-WRT
Smartphone Model: iPhone 4
iOS Version: 5.1.1

Re: Siphon for iPhone

Postby sheit » 12/06/2011

I had paid the configure for my FPL number and using Siphone for a while. It has no problem.
Recently I found that when I use it to call another FPL number it always goes to voice mail of that number directly.
Since that FPL number is my parents' number. I need to use it very often. Anyone has idea?
I tried to use my config on voice modem and on another SIP software that have no issue at all but I like Siphone very much so anyone can help me to fix this Siphone issue ot this is a known bug?
sheit
Just Passing Thru
 
Posts: 19
Joined: 09/02/2010
SIP Device Name: PC
Computer OS: vista
Router: 3com

Re: Siphon for iPhone

Postby seagame2001 » 12/06/2011

I like Groundwire cause it has push notification so save a lot of battery
seagame2001
Tried and True
 
Posts: 394
Joined: 11/27/2010
SIP Device Name: Linksys PAP2T
Firmware Version: Groundwire
ISP Name: 3web
Computer OS: Windows 7
Router: Dlink-DD-WRT
Smartphone Model: iPhone 4
iOS Version: 5.1.1


Return to Device Configuration Sharing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron